Akıllı telefonlar için geliştirilen anlık mesajlaşma ve konuşma platformu WhatsApp kullanıcıların güvenliğini sağlamak adına sürekli olarak yenilik getiriyor. WhatsApp, geliştirdiği bu son yenilik ile kullanıcıların beğenisini toplayacak.

Son gelişmelerle WhatsApp’ta artık kendi kendini silebilen gruplar olacak. Bu özellik, grup oluştururken son kullanma tarihi belirterek kullanılabilecek. Belirlenen tarih geldiğinde grup otomatik olarak silinecek. 

whatsapp

Gruplar İstediğiniz Zaman Silinecek

Haberleşme uygulamalarından biri olan WhatsApp, yeniliklere doymuyor. Kullanıcıların güvenliğini esas alan platform grupların kendi kendini imha etme özelliğini getirdi. Bu yenilik özellikle gizli ve hassas verilerin iletilmiş olduğu gruplar için çok faydalı olacaktır.  Örneğin bir iş için açılan grupta belli bir tarih belirtilerek bir süre sonra silinen mesajlar bilgilerinizi koruyabilir. WhatsApp’ın bu yeniliği görüşmeleri kendi kendine imha eden Snapchat gibi uygulamalarla benzerlik göstermektedir. 

WhatsApp’ın Yeni Özelliği Test Ediliyor

WhatsApp’ın getirmiş olduğu bu son yeniliğin piyasaya ne zaman sürüleceği ile ilgili bir açıklama henüz bulunmuyor. Ancak bu özelliğin diğer yeniliklerle beraber bir an önce sunulması bekleniyor. Gruplarda mesajlaşma deneyimini bu özellik sayesinde iyileştirmeyi hedefleyen WhatsApp, aynı zamanda birikmiş olan gruplardan kolaylıkla kurtulabilme özelliğini devreye sokmuş oluyor. Bu özelliğin hangi güncelleme ile geleceği bilgisi için henüz bir açıklama bulunmuyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir