Huawei Pura 70 Pro vs P60 Pro, iki nesil arasındaki  farklarıyla kıyaslandı. İşte P serisi ile Pura serisinin iki Pro modelindeki farklar ve benzerlikler…

Huawei, P serisine Pura ismiyle devam edeceğini duyurarak Pura 70, 70 Pro, 70 Pro Plus ve 70 Ultra’dan oluşan serisini tanıttı. P60 serisinin bir üst serisi olarak tanıtılan Puro 70 serisindeki modeller, bir alt modellerle kıyaslandı. İşte yeni Pura 70 Pro ve önceki model olarak piyasada yer alan P60 Pro özellikleri, farkları ve benzerlikleri…

Huawei Pura 70 Pro vs P60 Pro Tasarım ve Ekran Farkları

Pura 70 Pro, P60 Pro’nun 6,67 inçlik ekranına karşı 6.8 inçlik ekran ile daha geniş bir kullanım sunuyor. OLED ekranın kullanıldığı modellerde 120 Hz ekran yenileme hızı ve yüksek tepe parlaklığı destekleniyor. Ancak uzun süreli kullanımlarda Pura 70 Pro kullanıcı dostu yapısı ile fark yaratıyor. Zira göz yorgunluğunu azaltması için 1440Hz yüksek frekanslı PWM karartma özelliğinin yer verildiği telefon, böylece ekran deneyiminde yeni nesil modelin daha iyi olduğunu da gösteriyor. Üstelik Pura 70 Pro modelinde Kunlun cam korumanın yeni nesli kullanılıyor. P60 Pro’da ise ilk nesil Kunlun cam koruma kullanılıyordu. Bu da daha fazla direnç ve dayanıklılık elde edilmesini sağlıyor. Tasarımda arka dikdörtgen kamera modüllerinin üçgen olarak değiştirildiği görülürken ön yüzde bariz bir fark bulunmuyor. İki modelde de aynı renkler var. P60 Pro’da ise ek olarak inci seçeneği bulunuyor.

Huawei Pura 70 Pro vs P60 Pro: Yeni Modele Geçilir mi?
Huawei Pura 70 Pro vs P60 Pro: Yeni Modele Geçilir mi?

Huawei Pura 70 Pro ve P60 Pro Performans Farkı

İki model arasındaki en büyük fark performansta kendini gösteriyor.  P60 Pro’da Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 kullanılıyor. Pura 70 Pro’da Kirin 9010 işlemci kullanılıyor ve 5G destekliyor. İki işlemci arasında ciddi bir performans farkı olması nedeniyle Huawei Pura 70 Pro vs P60 Pro kıyaslamasında Pura 70 Pro modeli çok daha iyi bir deneyim sunuyor.

Bataryada ise Pura serisi daha yüksek kapasiteli bataryaya ek olarak 88W yerine 100W kablolu şarj hızı sunuyor. Kablosuz şarjda ise Pura 70 Pro modeli önceki nesildeki 50W yerine 80W kablosuz şarj özelliği ile fark yaratıyor.

Kamera ve Diğer Özellikler

Kamera kurulumlarında farklar olsa da iki model de iyi bir performans sergiliyor. P60 Pro, 48 MP ana kamera, 13 MP ultra geniş sensör ve 48x optik zoomlu 5MP periskop zoom sensörünü kullanıyor.

Pura 70 Pro’da ise değişken diyafram açıklığına sahip 50 MP ana kamera, 35x süper makro özelliklerine sahip 48MP makro telefoto lens ve 12.5MP ultra geniş sensör yer alıyor. Bu da kamera performansında daha iyi bir destek sağlıyor. HarmonyOS işletim sisteminin kullanıldığı modellerde sürüm farkları olsa da güncelleme desteği olması nedeniyle bu farkın kapanması bekleniyor.

5G desteği, yaygınlaşmaya başlayan bu teknoloji için Huawei Pura 70 Pro modelini öne çıkarıyor. Ekran, kamera ve batarya şarj hızlarındaki farklar da Huawei Pura 70 Pro vs P60 Pro kıyaslamasında yeni neslin çok daha başarılı olduğunu gösteriyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir