Türkiye’de aile teknolojileri alanında faaliyet gösteren Kidolog, geçtiğimiz günlerde 7,5 milyon dolarlık değerlemeye ulaştı. Hızlı bir şekilde büyüme gösteren Kidolog, ilk hamlesini gerçekleştirdi. Ebeveyn ve çocuklara online uzman destek sağlayan Kidolog, çocuklar için alternatif kitaplar ve oyunlar geliştiren Ludus Eğitim Teknolojileri şirketini satın aldığını açıkladı. Ludus Eğitim Teknolojileri, sesli ve oyunlu dijital kitap uygulaması olan Okuma Adası ürününün geliştiricisi olarak tanınıyor.

KIDOLOG

Kidolog, Kaliteli İçeriğe Ulaşmaya Olanak Tanıyacak

Kidolog, yapmış olduğu satın alma ile aile teknolojileri şirketi yolundaki başarılarını  hızlandırırken aynı zamanda çocukların kaliteli içeriğe erişimini kolaylaştırmayı hedefliyor. Görsel ve işitsel okuma serüveni sunan Okuma Adası da Türkçe-İngilizce dil seçenekleri ile bu durumu destekliyor. Çocukların gelişimlerini destekleyen zengin içerikleri ile ekran karşısında verimli vakit geçirilmesini sağlıyor. MEB müfredatına uygun tasarlanmış ürünleri sayesinde 1. 2. 3. ve 4. sınıf ders konularında büyük ölçüde yardımcı oluyor.

“Ekran Süresini Sınırlandırmayı Hedefliyoruz”

Kidolog CEO’su Eray Uğurelli; “Ebeveynlerin, çocuklarında en çok yaşadığı problemlerden biri ekran bağımlılığı ve ekran süresini verimli geçirememeleri. Ebeveynler uzmanlarımızdan sıklıkla bu konuda destek alıyorlar. Bu sebeple Ludus’u, yani Okuma Adası uygulamasını bünyemize dahil ederek önemli bir soruna daha çözüm üreteceğiz. Çocuğun yaşına göre ekran süresini sınırlayarak hem ekran süresini kontrol edeceğiz hem de müfredata uygun kitaplar ve oyunlaştırmalar ile o süreyi maksimum verime çevireceğiz” ifadelerinde bulundu.

Selçuk Üniversitesi Sosyoloji bölümünden mezun. İmza İnternet Teknolojilerinde Dijital Çırak eğitimi aldı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir