Apple şirketinin sıradaki iPad Air modelinin ekranı için Mini LED yerine LCD panel kullanacağı iddia ediliyor. Detayların ayrıntılarını sizler için derledik…

Son zamanlarda Apple, yeni iPad modelleri ile ilgili söylentiler ile teknoloji dünyasının gündeminden düşmemeyi başarıyor. Son günlerde şirket, ‘Let Loose’ adlı etkinliğinin duyurusunu yapmıştı. Teknoloji devlerinden olan Apple, yeni tabletleri tanıtması beklenen bu lansman için geri sayım başlamışken önemli bir gelişme oldu. Bu gelişmeyle yeni iPad Air ekranı ile ilgili bir iddia ortaya konuldu.

Yeni iPad Air’in Ekranı Mini LED Olmayacak!

Şirket, 2022 yılında piyasaya sürdüğü beşinci nesil iPad Air modelinde LCD ekran teknolojisine yer vermeye başlamıştı. Bu sene ise şirketin daha zengin kontrast ve daha derin siyahlar sunan Mini LED ekran teknolojisine ilgili olduğu ve yakın zamanda tanıtılması beklenen yeni iPad Air modellerinde bu ekran teknolojisinin kullanılacağı iddia edilmekteydi. Fakat kısa süre önce tam tersi bir söylenti ortaya çıktı.

Apple şirketinin sıradaki iPad Air modelinin ekranı için Mini LED yerine LCD panel kullanacağı iddia ediliyor.

Markayla ilgili güvenilir kaynaklardan olan Ross Young, teknoloji devinin sıradaki iPad Air modelinde Mini LED yerine LCD panel kullanmaya devam edeceği iddiasını ortaya çıkardı. Bunun nedeni içinse bu ekran teknolojisinin üretim maliyetinin oldukça yüksek olmasına dikkat çekti. Elbette farklı bir neden de olabilir, bu sadece bir iddianın ortaya atılması. Bununla ilgili şirketin resmi herhangi bir açıklaması bulunmuyor.

Ayrıca Mini LED ekranlı yeni iPad bekleyenler için umutlandıran bir söylenti daha ortaya atıldı. Bu söylentiye göre şirketin 2024’ün dördüncü çeyreğinde yeni bir model daha tanıtması ve bu cihazda Mini LED panel kullanacağı iddia ediliyor. Bu çıkacak modelin ne olacağı ise şimdilik belirsizliğini koruyor. Yani görünen o ki, uygun fiyatlı iPad Pro veya yeni bir iPad serisi de çıkabilir.

Peki Yeni iPad Modelleri Ne Zaman Tanıtılacak?

Apple şirketinin yeni iPad modellerini geçtiğimiz günlerde 7 Mayıs 2024 saat 17.00’de gerçekleşeceğini duyurduğu ‘Let Loose’ adlı etkinlikte tanıtması beklenmekte. Modellerin teknik özellikleri ile ilgili pek bilgi bulunmuyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir