Adobe, mobil cihazlarda iyi bir deneyim ve yapay zeka özelliklerini sunmak için Adobe Express: AI Video Design uygulamasını tanıttı. İşte uygulamadan ilk detaylar.

Adobe Express uygulamasının üretken yapay zeka özellikleriyle desteklenen yeni uygulaması resmen tanıtıldı. Adobe Express: AI Video Design adıyla iOS ve Android sistemlerde kullanıma sunulan yeni versiyon yapay zeka özellikleriyle etkileyici seçenekler sunuyor. Masaüstü uygulamasının küçültülerek mobil için uyarlanan uygulaması şeklinde tanıtımı yapılan bu araç, sosyal medyada paylaşılabilir içerikler oluşturmak için oldukça esnek yapıda.

Adobe Express: AI Video Design Nedir?

Adobe Express: AI Video Design, akıllı telefonlar için geliştirilen yapay zeka destekli video tasarım uygulamasıdır. Galaxy Z Fold 5 gibi iddialı modelde çalışmaması en büyük handikaplardan birisi olsa da diğer cihazlarda sorunsuz bir şekilde kullanılabiliyor. Uygulama ücretsiz bir şekilde kullanılabilir durumda. Ancak uygulama içindeki ek özellikler için aylık 10 dolarlık abonelik satın alınması gerekiyor.

Adobe Express: AI Video Design Uygulaması Nedir, Nasıl Kullanılır?
Adobe Express: AI Video Design Uygulaması Nedir, Nasıl Kullanılır?

Adobe Express: AI Video Design Nasıl Kullanılır?

Hepsi bir arada yapay zeka destekli içerik oluşturma aracı olarak tanıtımı yapılan Adobe Express: AI Video Design video ve fotoğraf konusunda oldukça esnek. Yapılacak çalışmalar için yapay zekaya metinler ile direktif verebilecek kullanıcılar, daha sonrasında karşılarına çıkacak sonuç üzerinden tasarımlarını tamamlayabiliyor. Metinden görüntü oluşturma, nesne ekleme ve görüntüleri düzenlemek için üretken dolgu ve üretken metin efektleri ile desteklenen araç, bu sayede piyasadaki en iyi mobil uygulamalardan birisi olmayı da başarıyor.

Üstelik video içeriklerde altyazıların otomatik bir şekilde eklenmesini isteyenler için dinamik altyazı oluşturma özellikleriyle desteklenen uygulama, sosyal ağlarda ihtiyaç duyulabilecek tüm özellikleri araçlarıyla karşılıyor. Kuşkusuz diğer yapay zeka uygulamaları gibi Adobe Express de mükemmel sonuçlar sunmuyor ve zaman zaman hatalı sonuçlar alınabilir. Ancak yapay zeka araçlarında doğru komutların girilmesi ya da işlemlerin tekrarlanması ile istenen sonuçlar elde edilebiliyor.

“Gönderileri, resimleri, videoları, ilanları vb.’ni hızla oluşturun. Üretken yapay zekayla ekranda göze çarpan görüntüler ve yazı efektleri oluşturun. Profesyonelce tasarlanmış binlerce şablondan birini seçin veya Adobe Express’i kişisel şablon oluşturucunuz olarak kullanın. Quick Actions’ı kullanarak videoları TikTok, Reels ve diğer kanallar için düzenleyin. YouTube için küçük resimler, video görünümleri vb.’ni oluşturmak için fotoğraf düzenleme araçlarını kullanarak düzenlemeler yapın ve filtreler ekleyin. Gönderilerinizi yeniden boyutlandırın, paylaşın veya yayınlayın. Senkronizasyon sayesinde istediğiniz zaman istediğiniz yerde oluşturun.” denilerek tanıtımı yapılan bu araç şu anda iOS ve Android uygulama mağazalarında yer almış durumda.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir