Piyasada sprey olarak satılan birçok sıvı ekran koruyucu markası bulunuyor. Alışılmış olan kırılmaz cam korumaları yanında daha farklı bir yapıya sahip olan sıvı ekran koruyucuları gerçekten ekranları koruyorlar mı? Kullanıcıların en çok merak ettiği noktalardan birisi ise standart ekran koruyucularına göre daha iyi koruma sağlayabiliyorlar mı? Piyasada telefon kılıf ve ekran koruma yöntemleri olarak birçok yöntem bulunuyor. Son yılların popüler durumu ise sıvı ekran koruyucuları oluyor. Şirketler bu tarz ürünler geliştirirken nano likit sıvı uygulayarak 12 – 48 saat bekleme sonrasında ekranların darbe ve çizilmelere karşı daha dayanıklı bir hal aldıklarını iddia ediyorlar.

Bu uygulama sadece akıllı telefon ekranı değil arka yüzeyi cam olan telefonlar ile beraber bilgisayar ekranları gibi birçok alana işlenebiliyor. Fakat plastik yüzeylerde herhangi bir koruma sağlamadığını belirtelim. Gelin şimdi bu ürünler ne kadar dayanıklılık sağlıyor detaylarına bakalım.

Sıvı ekran koruyucuları işe yarıyor mu?

3 1577527793

Piyasada buna benzer birçok ürün satışı yapılıyor. Hangisinin daha güvenli olduğunu anlamak oldukça güç olacaktır. Kısa sürede koruma özelliğini yitiren veya hiç korumayan ürünlerde piyasada olabiliyor. Bilinen bir markadan alınmış olan ürün de tamamen güvenli anlamına gelmiyor. Ürün talimatlarını eksiksiz olarak yerine getirdikten sonra tak koruma sağlaya da bilir, bölgesel sıkıntılar da yaşanabilir. Ekran koruyucusu yapılan telefonlar tam olarak dayanıklı değil sadece darbe ve çiziklere karşı dayanıklı hale geliyorlar. Bu noktada bir anahtar ekranınızı çizmezken, cihazı yere düşürmek çiziklere sebep olabilir.

Sıvı ekran koruyucuların dayanıklılık süresi bilinmezken, şirketler 7-8 ay gibi bir süre vadediyor. Bu süre sonrasında aynı işlemi tekrar uygulamanız gerekiyor. Ancak bu süreden daha kısa zamanda da koruyucu etkisinin bittiğini söyleyen kullanıcılar bulunuyor. Bazı kullanıcılar ise zaman geçtikten sonra cihazlarında yine de kılcal çizikleri gördüğünü belirtiyorlar. Sıvı ekran koruyucularının ilk aylarda sağladığı koruma oldukça tatmin ediyor. Doğru bir marka ve doğru uygulama ile uzun süreli sağlam bir koruma sağlaması düşünülüyor.

Sıvı ekran koruyucuları daha çok kılıf, jelatin ve kırılmaz cam gibi aksesuarları kullanmak istemeyen kullanıcılar için bir alternatif olarak karşımıza çıkıyor. Dokunmatik hislerini kaybetmek istemeyen kullanıcıların da ilk tercihi sıvı ekran koruması olacaktır. Ancak sıvı ekran korumasını bazı zamanlar yılda 2 defa bile uygulamanız gerekebilir. Sonuç itibariyle baktığımız zaman kırılmaz cam ve kılıf gibi ekran koruyucuları kullanmak istemeyen kullanıcılar için sıvı ekran korumaları bir alternatif olarak kullanılabilir diyebiliriz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir