iPhone 13 pembe ekran sorunu giderek daha fazla kullanıcıda görülmeye başlandı. Apple tarafından donanım sorunu olarak kabul edilmeyen bu hatanın kaynağı yazılım olarak gösteriliyor. Ancak kullanıcıların iPhone 13 kullanmasını engelleyen bu hata, dünyanın farklı yerlerindeki kullanıcılar tarafından raporlandığından dolayı küresel bir sorun olduğunu da ortaya koyuyor.

iPhone 13 pembe ekran sorunu ne?

iPhone 13 pembe ekran sorunu, ekranın pembe renge dönmesini ve ekranda hiçbir işlem yapılmamasıyla görünüyor. Bu durumlarda kullanıcılar hiçbir şekilde işlem yapamazken, telefonun kapatılarak yeniden başlatılması ile birlikte sorun giderilebiliyor. Ancak kısa süre içerisinde yeniden ekranda pembe rengin hakim olması, iPhone 13 deneyimi kötü yönde etkiliyor.

Apple’a raporlanan duruma karşılık henüz somut bir adım atılmadı ve sorunun yazılımsal olduğu belirtildi. Sorunun neden ve nasıl tetiklendiği henüz tespit edilmediği gibi bazı kullanıcılar GPS kullanımı sırasında bazıları ise bataryayı tam şarj ettikten sonra bu sorunu yaşamaya başlamış. Bu nedenle de şu an için pembe ekran sorununun neden kaynaklandığı net olarak tespit edilebilmiş değil.

Apple’dan öneri: Güncelleme yapın

iPhone 13 pembe ekran sorununa yönelik Apple tarafından yapılan açıklamalarda ise kullanıcı verilerinin yedeklenmesi ve sonrasında en son sürüme yükleme yapılması istendi. iOS 15.3 RC sürümünde dahi pembe ekran hatasına yönelik bir çözüm getirilmediği görülürken yazılımsal olsa dahi kullanıcıların beklentisi hızlı bir güncelleme ile bu hatanın giderilmesi.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir