Apple Notes adı verilen iOS 18’deki kullanıcı deneyimini iki önemli özellikle geliştirmeyi planlıyor bunlar: ses kaydı ve matematiksel hesaplamalar olacak.

Apple şirketi, iOS 18 güncellemesiyle birlikte Apple Notes uygulamasına ses kaydetme ve matematiksel hesaplama özelliklerini içeriğine eklemeyi planlıyor. Bu yeni özelliklerle not almayı daha etkileşimli ve verimli hale getirmeyi hedefliyor.

Apple Notes adı verilen iOS 18'deki kullanıcı deneyimini iki önemli özellikle geliştirmeyi planlıyor bunlar: ses kaydı ve matematiksel hesaplamalar olacak.

Apple Notes, Ses Kaydı Ve Matematik Notları Özellikleriyle Birlikte Gelecek

Apple ürünlerinin günlük görevlerden akademik çalışmalara kadar geniş bir kullanım yelpazesinin vazgeçilmez bir parçası halinde kullanılmasını amaçlıyor. İşte yeni özelliklerin bazı ayrıntılarını sizler için derledik…

‘Ses Kayıt’ özelliği olarak: Apple Notes’a entegre edilen ses kayıt özelliği, kullanıcıların ses kayıtlarını doğrudan notlarına eklemesine olanak tanıyacak. Aynı zamanda multimedya girişlerini destekleyen bu özellik, kullanıcılara dijital not defterlerinde sesli not oluşturma olanağı sağlayacak. Yapılan ses kayıtları belirli notlara gömülebilir ve metin ve de resimlerle birlikte saklanabilecek.

‘Matematik Notları’ özelliğinde; Yeni ‘Notlar’ uygulamasını ‘Hesap Makinesi’ uygulamasıyla entegre ederek kullanıcıların notlarını yazarken hesaplama yapmalarına olanak tanıyor. Bu özellik ile eğitim ve iş amaçlı kullanımlar için uygun hale gelecek. Kullanıcılar kullanımlarında notlarda yazan matematiksel ifadeleri otomatik olarak hesaplayabilecek ve bu hesaplamaları anında notlarına dahil edebilme imkanına sahip olacak.

Apple Notes adı verilen iOS 18'deki kullanıcı deneyimini iki önemli özellikle geliştirmeyi planlıyor bunlar: ses kaydı ve matematiksel hesaplamalar olacak.

iOS 18 güncellemesiyle beraber tanıtılacak yapay zeka özellikleri iPhone tabanlı olacağı söyleniyor. Bu yeni tanımlanacak özelliklerin cihaz bazlı olması umuluyor.

Bu yapılan güncellemeler, Apple Notes’u basit bir not alma uygulamasından daha kapsamlı bir kişisel bilgi yönetimi aracına dönüştürmeyi hedefliyor. Spesifikle ses kayıtları ve matematiksel hesaplamalar, kullanıcıların bilgiyi daha etkin yönetmesine ve zengin içerik oluşturmasına olanak tanıyor.

Apple firması, bu özellikleri yalnızca iOS 18’de değil, macOS 15 ve iPadOS’in yeni sürümlerinde de sunmayı ve böylece Apple ekosistemindeki tüm cihazlarda entegre bir deneyim sağlamayı planlamakta. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir