Vivo T3x tanıtımı sonrasında Vivo T3x ve Vivo T3 arasındaki farklar merak edilmeye başlandı. İşte Vivo T3x ve Vivo T3 arasındaki farklar…

17 Nisan 2024 tarihi itibariyle Vivo T3x resmen tanıtıldı. Hindistan gibi pazarlarda satışa çıkan yeni model Vivo T3x, Vivo T3’ten tam 1 ay sonrasında piyasaya giriş yaptı. İki modelin de aynı seriden olmasına rağmen aralarındaki küçük farkların neler olduğu ve hangisinin alınması gerektiği merak edilmeye başlandı.

İşte Vivo T3x ve Vivo T3 Farkları

Vivo T3x ve Vivo T3; ekran, batarya, kamera ve şarj hızlarıyla birbirinden ayrılıyor. Bu nedenle iki telefondan hangisinin satın alınması gerektiği kullanıcıların telefondan beklentilerine göre değişebilir

Ekran

Vivo T3x 6.72 inç ekranda kullanım sunarken Vivo T3 modelinde ekran boyutu 6.67 inç. Bunun dışında iki model de Full HD+ çözünürlüğü ve 120Hz yenileme hızını destekliyor. Ancak en büyük farklardan birisi Vivo T3x, T3’teki AMOLED ekran yerine LCD panel kullanması. Ekonomik açıdan daha uygun model sunulması adına AMOLED ve LCD olarak farklı seçimler yapılmış.

İşlemci

Vivo T3x’te Qualcomm Snapdragon 6 Gen 1 işlemci kullanılıyor. Vivo T3 modelinde ise MediaTek Dimensity 7200 işlemci bulunuyor. T3, 8 GB RAM ve 256 GB’a kadar dahili depolama ile zirveye çıkıyor. Öte yandan, T3x yalnızca 8 GB’a kadar RAM ve 128 GB depolama alanı sunuyor.

Batarya

Vivo T3 modelinde 5000mAh kapasiteli bir batarya ile kullanım sağlayan Vivo, Vivo T3x modeline geçildiğinde bunu arttırıyor. 6000mAh kapasiteli bataryasıyla kutudan çıkan Vivo T3x modeli böylece daha uzun süreli kullanım sunuyor. İki modelde de 44W kablolu hızlı şarj imkanı bulunuyor.

Tasarım

Vivo’nun T3 serisinde benzer bir tasarım çizgisi takip ediliyor. Önde; oval köşeler, küçük çerçeveler, kamera için delik klasik özellikler. Ancak iki telefonun arka panellerinde önemli bir fark var. Vivo T3x, büyük kamera adasında çift kamera sensörü ve LED flaşı taşırken T3, dikdörtgen bir modül kullanıyor. Burada ise dikey olarak sıralanan sensörler yer alıyor.

Vivo T3x ve Vivo T3 Arasındaki Farklar Ne?
Vivo T3x ve Vivo T3 Arasındaki Farklar Ne?

Vivo’nun en yeni T3x modeli, T3’ün hemen altındaki segmenti doldurmak için piyasaya sürüldüğü için fiyatlandırmada da buna göre farklılıklar bulunuyor. Ancak küçük farklar dışında iki model de birbirine oldukça yakın. Bu nedenle iki model arasında seçim yapmak isteyenlerin aradaki küçük farkları göz önünde bulundurması, kolay bir şekilde karar vermesini sağlayacaktır.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir