Bilgisayarlarda zaman zaman pil algılanmadı hatası alınabilir. Bu tür hatalarda, teknik bir problem yaygın bir şekilde görülse de bazı çözüm teknikleri ile bu hata giderilebilir. Bu hataların yaşanması sırasında kişilerin sistemini yeniden başlatması ve durumu kontrol edilmesi, öncelikli olarak yapılacak işlemlerden birisidir. Yeniden başlatma ile çözüm bulunamazsa, diğer öneriler kullanılabilir.  Ayrıca pil üzerinde de mutlaka bir fiziki kontrol sağlanmalıdır. Eğer güneş alan ya da çok sıcak bir bölgede pil kullanılıyorsa, mutlaka pilin bu durumu düzeltilmelidir.

Pili temizleyin ve yeniden takın

Pil algılanmadı hatasında yapılabilecek ilk işlem, pilin temizlenmesi ve yeniden takılmasıdır. Pil temizliği sırasında öncelikle pilin yuvaları ve takıldığı alanlara odaklanılmalıdır. Bu sayede toz vb. gibi durumlara karşı oluşan kirlilik kolay bir şekilde ortadan kaldırılabilir. Çıkarılıp temizlendikten sonra yeniden takılacak olan piller, takıldıktan sonra kontrol edilmelidir.

Pili fiziksel olarak kontrol edin

Sıcaklık vb. durumlara karşı pili fiziksel olarak kontrol edebilirsiniz. Bununla birlikte Win + R tuşlarıyla açılacak ekranda devmgmt.msc yazarak açtıktan sonra pil için kapsamlı bir kontrol sağlayabilirsiniz. Bu bölümde özellikle pil ile ilgili herhangi bir hatanın olup olmadığı kontrol edilmelidir.

Pil sürücülerini yükleme

“Pil algılanmadı” hatası çoğu zaman bozuk pil sürücülerinden kaynaklanmaktadır. Bu durumda, pil sürücülerini yeniden başlatarak veya yeniden yükleyerek sorunu çözebilirsiniz. Böylece teknik olarak sorunu olmayan pilin, yazılımsal olarak da sorunsuz bir şekilde kullanılmasını sağlayabilirsiniz.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir