Geçtiğimiz günlerde Pulse serisini tanıtarak gündeme gelen HMD, ABD pazarına özel olarak HMD Vibe modelini de tanıttı.

Nokia markalı Android telefonlarının yanı sıra kendi adıyla piyasaya sürdüğü telefonlarıyla da adından söz ettiren HMD, yeni bir model daha tanıttı. HMD Pulse serisi ile küresel pazarlarda yer alacağını duyuran şirket, satışı sadece ABD ile sınırlı olacak HMD Vibe modelleri için de tanıtım yaptı. Özel model için özel bir lansman da düzenleyen şirket bütçe odaklı bir seçim yapmak isteyen müşterileri hedefliyor.

HMD Vibe Özellikleri

Orta segment özelliklerin yer aldığı HMD Vibe modelinde günlük kullanımlar için ideal seçimler yapılmış. Snapdragon 680 işlemcinin kullanıldığı modelde, 6 GB RAM ile gerekli performans sağlanmış. microSD kart ile arttırılabilir depolama alanı sunan HMD, üstelik 4 GB sanal RAM desteğiyle de bir tık daha fazla performans elde edilebileceğini gösteriyor. Depolama alanı ise 128 GB.

4000mah bataryası ile rakiplerine göre bir seviye düşük kalsa da HMD, yeni modelinde 2 güne kadar kesintisiz kullanım elde edilebileceğini ön sürdü. Bataryanın şarj hızı ise 10W. Hızlı şarjın olmaması ise en büyük handikaplardan birisi olarak görüldü.

HMD’den ABD’ye Özel Yeni Model: HMD Vibe
HMD’den ABD’ye Özel Yeni Model: HMD Vibe

HMD Vibe ekran özelliklerinde ise karşımıza HD+ çözünürlüklü, 90Hz yenileme hızına sahip 6,56 inç panel çıkıyor. İdeal boyutu ile ekranıyla sınıftan geçen modelin kameraları ise çok standart özelliklerde. Tanıtıma göre 13MP ana kamera ve 2 MP derinlik sensörünün yer aldığı ikili kamera kurulumu, önde 5 MP’lik sensör ile destekleniyor. Düşük özelliklere rağmen kameralarda HDR, AI işleme ve cilt tonu optimizasyonu gibi bazı temel özellikler mevcut.

IP52 sertifika, Bluetooth 5.0, 4G LTE, yüz tanıma kilidi ile birlikte gelen yeni model Mayıs ayında satışa sunulacak. 150 dolarlık etikete sahip olacak yeni model, HMD’nin web sitesinden ve Amazon gibi sayılı online ticaret platformlarından satın alınabilecek.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir