Çıkış sonrasında büyük ilgi gören Vision Pro için işler terse döndü. İadelerle başlatan düşüş satışlarda net bir şekilde görülüyor.

Apple’ın yıllardır ilk büyük yeni ürününün, beklendiği gibi teknoloji dünyasındaki birçok insanı büyülediği net olarak görülebiliyor. Ancak kullanıcıların ilk heveslerini aldıktan sonra günlük hayatta Vision Pro  kullanma noktasında çok fazla istekli olmadığı ve ihtiyaç duymadığı ortaya çıktı. Bu durum da Vision Pro popülerliğinin kısa bir süre içerisinde sona ermesine neden oldu.

Pazar araştırma şirketleri tarafından yapılan son değerlendirmelerde Vision Pro satışları için Apple’ın umutsuz olduğu ve gelişmelerden dolayı yeni ürünün beklentilerin altında kaldığı belirtildi.  Konuyla ilgili en önemli değerlendirme ise TF International Securities analisti Ming-Chi Kuo’dan geldi. Kuo, Vision Pro’nun piyasaya sürüldükten 1 ay sonra talep düşüşü yaşadığı ve ilginin azaldığını ifade etti.

Vision Pro Satışları Düşüyor
Vision Pro Satışları Düşüyor

Vision Pro için Apple’ın Beklentileri Düştü

Başlangıçta Vision Pro için Apple’ın beklentileri oldukça yüksekti. Bu nedenle umutların arttığı cihazın tüm etkinlikleri yakından takip edildi. Raporlara göre Apple’ın 2024 yılı içerisinde 800 bin adet Vision Pro satışı hedefi bulunuyordu. Ancak düşüşler sonrasında Apple bu hedefinde revizyon yaptı. 800 binlik satış hedefi yüzde 50 oranında düşürüldü ve 400 bine çekildi. Bu da şirketin satışlarda ne kadar başarısız bir dönem içerisine girdiğini net olarak gösteriyor.

Uzmanlara göre Vision Pro’nun satışlarda başarısız bir performans göstermesinin üç nedeni var. Bu nedenlerden ilki fiyatlandırma. Çoğu rakibi 1000 doların altında fiyat ile satılırken Vision Pro 3500 dolarlık bir etiket fiyatına sahip. Bu da satın alma noktasında kullanıcıları teşvik etmiyor.

Bir diğer etken ise Vision Pro’nun benzersiz olmaması. Kullanıcıların diğer cihazlar ile yapabileceği işlemlerin Vision Pro’da yapılabilir olması ve çok farklı bir deneyimin sunulmaması Vision Pro’nun tercih edilmesindeki en büyük engellerden birisi.

En son etken ise uzamsal bilgi işlem arayüzü. İnsanları dışarıda kullanmak için gözlerine bir şey takma gereksinimi duymaması ve bunun için 3500 dolar ödemek istememesi satışların düşmesine yol açmış durumda.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir