Android kullanımını daha basit hale getirmek için 9 öneriyi hemen telefonunuzda siz de uygulayabilişiniz.

Akıllı telefonlar artık herkesin elinde. Android işletim sistemine sahip bir telefon kullanıyorsanız ve bu telefonu daha verimli, kolay bir şekilde kullanmak istiyorsanız birkaç ayar yapmanız gerekir.

Android'in Kullanımını Kolaylaştırmanın 9 Yolu
Android’in Kullanımını Kolaylaştırmanın 9 Yolu

Metin Boyutunu Artırın

Ekrana gözlerinizi kısarak ve yakınlaştırarak zaman harcamak yerine metin boyutunu arttırarak okumayı daha kolay hale getirebilirsiniz. Ayarlar üzerinden ulaşabileceğiniz metin boyutlarında deneme yaparak en ideal boyutu bulabilirsiniz.

Hızlı Ayarları Yeniden Düzenleyin

Ekranı üstten alta doğru kaydırdığınızda hızlı ayarlar bölümü görülecektir. Bu bölümde yer alan kalem simgesine dokunarak paneli yeniden düzenleyebilirsiniz. Böylece en çok kullandığınız özellikleri baş sıralara alabilir ve böylece daha hızlı şekilde bu özellikleri açıp kapatabilirsiniz.

Android'in Kullanımını Kolaylaştırmanın 9 Yolu

Tek El Modunu Kullanma

Android modellerde çoğu kişi keşfetmemiş olsa da tek el ile telefonunun kullanılmasını kolaylaştıran tek el modu bulunuyor. Erişilebilirlik bölümünden ulaşabileceğiniz bu özellik, çoğu kişinin alıştıktan sonra vazgeçemediği özellikler arasında yer alıyor.

Widget Kullanma

Android işletim sisteminde aralarından seçim yapabileceğiniz çok sayıda widget var. Ana ekranlarınızın yapılandırması konusunda işlevsellik katan bu özellik sayesinde görmek istediğiniz verileri ana ekranınız üzerinden kontrol edebilirsiniz. Sürekli görüştüğünüz bir kişiyi tek bir dokunma ile arama gibi pek çok işlev bu bölümde sizleri bekliyor. Widget detayları için ana ekranın boş bir alanına uzun süreli basmanız ve çıkacak seçeneklere göz atmanız yeterli.

Kamerayı Etkin Kullanma

Kamerayı açmak için çoğu telefonda güç düğmesine iki kez basılması yeterli olmaktadır. Üstelik sonrasında fotoğraf çekmek için de se düğmelerinden birisini kullanarak daha kolay ve pratik bir şekilde fotoğraf çekebilirsiniz. Bu tip kolaylıklardan yararlanmak için varsayılanları ayarlarınızı ve kontrol tuşlarını kontrol etmeniz yeterli.

Varsayılan Uygulamaları Yapılandırma

Android işletim sisteminde de varsayılan uygulamalar vardır. Bağlantıları açmak, PDF gibi belgeleri okumak için telefonda varsayılan uygulamalar belirlenebilir. Eğer varsayılan bir uygulama belirlemezseniz uygulamada açacağınız her içerik için sizden seçim yapmanızı isteyen bir ekran belirir. Bu nedenle ayarlar bölümünden ulaşabileceğiniz varsayılan uygulamalar seçeneği ile tüm ayarlarınızı tercihlerinize göre düzenleyebilirsiniz.

Uygulama Temizliği Yapma

Çok fazla uygulama, dağınık ana ekranlar, yavaş paylaşım iletişim kutuları anlamına gelir. Kullanmadığınız uygulamaları silmeniz telefonunuzun daha iyi performans göstermesini sağlar. Bu nedenle periyodik olarak telefonunuzdaki uygulamalara bir göz atmanız ve kullanmadıklarınızı silmeniz önerilir.

Telefonunuzun Kilidini Daha Az Açın

Telefonunuz sürekli yanınızdayken göz atmak istediğinizde sürekli kilit açmak işleri zorlaştırır. Telefonlarda yer alan güvenlik ve gizlilik ayarlarından yapacağınız özel ayarlamalar ile her zaman kilit açmayı kullanmaktan kurtulabilirsiniz. Özellikle akıllı saat gibi güvenilir cihazların kullanıldığı durumlarda bu özellik işlevselliği arttırıyor.

Canlı Video Altyazıları Alma

Pixel ve Galaxy telefonlarda yer almaya başlayan bu özellik, video içeriklerde daha gelişmiş bir altyazı imkanı sunuyor. Videoları sesli bir şekilde takip edemediğiniz durumlarda hayat kurtaran bu özellik için ayarlar bölümündeki canlı altyazı seçeneğini aktif hale getirmeniz yeterli.

Android’in kullanımını kolaylaştırmanın 9 yolu, telefonunuzu daha pratik kullanmanızı sağlayacağı gibi işlevselliğinizi de arttıracaktır. Telefon kullanma sürenizi düşürecek her bir öneriyi siz de uygulayabilir, telefonunuzu daha kişisel hale getirebilirsiniz.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir