2024 yılında işlemciler için iddialı seçenekler mevcut. Ancak iyi bir performans için tek seçenek amiral gemileri değil. İşte 2024’te alınabilecek en uygun fiyatlı işlemciler…

Günümüzde piyasaya sunulan amiral gemisi işlemciler son derece güçlü. Ancak iyi bir performans elde etmek için amiral gemisi seçimi yapılması, özellikle Türkiye’de çok yüksek ücretlerin ödenmesini gerekiyor. Eğer fiyat performans konusunda en iyi seçimi yapmak istiyorsanız aşağıdaki işlemci seçeneklerine göz atabilirsiniz.

AMD Ryzen 7600X İşlemci – 7.168,00 TL

Çoğu kullanıcı için en iyi bütçe işlemcisi olarak ön plana çıkan AMD Ryzen 7600X işlemci,  Altı adet yüksek performanslı Zen 4 çekirdeğiyle geliyor. DDR5 bellek desteğine sahip olan bu işlemcinin tek desteklediği birim bu olması nedeniyle geçişte dikkat edilmesi gerekiyor. Enerji verimliliğinin yüksek olması ve AMD’nin en son çıkardığı Ryzen 7000 neslinde olması işlemcini ayrıcalıklı kılıyor. Her biri çekirdeğinde maksimum seviyelerde 4GHz hız elde edilebilen işlemci, kompakt sistemler için ideal. GPU birimi çok güçlü olmasa da oyun oynamak gibi derdi olmayanlar için de işlemci tek başına yeterli.

2024'te Alınabilecek En Uygun Fiyatlı İşlemciler
2024’te Alınabilecek En Uygun Fiyatlı İşlemciler

Intel Core i5-13400 İşlemci – 6.977,39 TL

En iyi bütçeli Intel işlemci olarak ise Intel Core i5-13400 modeli öne çıkıyor. Üst düzey performans sunmak için 10 çekirdek yapısına sahip olan bu modelde üretkenlik arttırıldığı gibi oyun oynamada da iyi bir destek elde edilebiliyor. DDR4 ve DDR5 desteği ile bu konuda da esneklik sunan donanımda, sınırlı yükseltme seçenekleri var. Aynı zamanda hız aşırtma konusunda da destek bulunmuyor.13. nesil olan bu modelde dört adet verimlilik çekirdeği de var.

Intel Core i3-12100F – 2.399,00

Intel’den daha düşük bütçeli seçim yapmak isteyenler için ise Intel Core i3-12100F en iyi model. Hyperthreading özelliğine sahip dört adet yüksek Alder Lake çekirdeğiyle donatılan model, 100 doların altındaki fiyatı ile yurt dışında oldukça popüler. Grafik birimine sahip olmayan bu işlemci için ihtiyaçlarınıza göre uygun bir grafik kartı kullanmanız gerekiyor. 12. nesil olarak eski olsa da Alder Lake çekirdeklerinin performansı hala etkileyici seviyelerde.  DDR4 bellek desteği mevcut.

AMD Ryzen 5600G – 4.148,94 TL

Grafik kartı olmadan oyun oynamak isteyenler için en iyi bütçeli işlemci olarak tanınan AMD Ryzen 5600G işlemci, 6 adet Zen 3 CPU çekirdeğine sahip. Günlük basit oyunlar için dahili grafik birimi bulunan işlemci, tasarımı ile eski nesil olsa da daha düşük bütçeye sahip olanlar için yeterli seviyede. Bu işlemciyi tercih edeceklerin eklenen GPU birimi nedeniyle işlemci gücünden kayıp yaşadığını unutmaması gerekiyor. Daha yüksek bir bütçeye çıkabileceklerin Ryzen 5 8500G ile daha iyi bir performans elde edebilmesi mümkün.

Intel Alder Lake Core i5-12600K – 7.761,19 TL

Intel’in Core i5-12600K modeli 6 performans çekirdeği ve 4 verimlilik çekirdeği ile tartışmasız neslinin en iyi oyun işlemcisi olarak tanıtıldı. 12. nesil bu model,  üretkenlik ve verimlilikte dikkat çeken performans sunuyor.  Dahili bir grafik biriminin olmadığı işlemcide performans ve hız aşırtma konusunda iddialı özellikler yer alıyor.

Şu anda piyasada ihtiyaçlarınıza göre satın alabileceğiniz en iyi işlemciler olarak ön plana çıkan bu modellerden sizin favoriniz hangisi?

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir