WhatsApp uygulaması için Meta yeni sohbet robotunu kullanıma sunuyor. WhatsApp’taki Meta AI Sohbet Robotu nedir, nasıl kullanılır?

ABD’de yapılan sınırlı testlerin ilk aşamasının ardından Meta’nın WhatsApp için geliştirdiği yeni özellik ortaya çıktı. Meta AI Sohbet Robotu  olarak adlandırılabilecek bu özellik hem İOS hem de Android cephesinde kullanılabilecek. Android için WhatsApp beta 2.24.7.14 güncellemesi ile kullanılabilir olan yeni özellik, arama çubuğu üzerinden META AI ile kolayca etkileşime girilebilecek. Gelecekte daha farklı erişim imkanlarının getirilmesi beklenen bu özellik, kullanıcıların sorduğu sorulara doğru yanıtları verecek ve bir nevi sohbet robotu olarak merak edilenlere yanıtlar alınabilecek.

WhatsApp Meta AI Sohbet Robotu Nedir?
WhatsApp Meta AI Sohbet Robotu Nedir?

Üst uygulama çubuğundan erişimin sağlanabileceği bu özellik, şu anda Hindistan dahil olmak üzere pek çok bölgede test edilebilir durumda. Özel konuşmaların gizliliğinden bağımsız olarak çalışan Meta AI Sohbet Robotu, üstelik veri toplamıyor ve gizlilik esasına dayanıyor. Meta AI sohbet robotuna kasıtlı olarak bir komut gönderilmedikçe veriler Meta ile paylaşılmaz. Arama çubuğu üzerinden kullanılacak özellik, arama çubuğunda herhangi bir değişiklik yapmayacak. Kullanıcılar WhatsApp’taki arama çubuğunu uygulama içindeki sohbetleri, mesajları, medyayı ve kişileri aramak için kullanabilecek.

Meta’nın ChatGPT ile Savaşı Başlıyor

Meta cephesinden yapay zeka alanında en kapsamlı adım Meta AI ile atılacak. WhatsApp başta olmak üzere Instagram ve Facebook’ta yerleştirilecek bu yapay zeka özelliği, bu alanlardaki etkinlikleri arttıracak.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir