2021 yılının sonuna doğru piyasaya sunulması beklenen Snapdragon 898, şimdiden görüldü. İşte konu ile ilgili detaylar. 

Akıllı telefonlar söz konusu olduğunda işlemcileri ile dikkat çeken markalardan birisi olan Qualcomm her yeni dönemde farklı işlemcileri ile performans ve verimliliği arttırmayı hedefliyor. Şirketin şu andaki en güçlü işlemcilerinden bir tanesi Snapdragon 888. Bir sonraki seri ise 2021 yılının sonuna doğru tanıtılacak Snapdragon 898 olacak. Kuşkusuz Bir önceki modele göre daha yüksek performans sunacak olan yeni amiral gemisi, şirketin en büyük kozlarından birisi olacak. Ancak yaşanan yeni gelişmeler tanıtım öncesinde SnapDragon 898 hakkında detaylara ulaşılmasını sağladı.

Snapdragon 898 Özellikleri Ne?

Snapdragon 898 için gelen ilk rapor üretimin 4 nm ile yapılacağını gösteriyor. Uzun zamandan beri yeni işlemcinin 5 nm ile üretileceği düşünülüyordu. Ancak gelen son raporlar, bu konuda farklı bir planlamanın olduğunu gösteriyor. Snapdragon 888 işlemci modeline göre % 20 oranında daha fazla güç sunması beklenen işlemci, bu güç artışına bağlı olarak enerji sarfiyatında da daha stabil ve ekonomik olacak. Bu bakımdan telefonlar daha fazla güç elde ederken, batarya kullanımını da optimize edebilecek.

Yeni modellerin Kasım ya da Aralık ayında tanıtılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Bu tanıtım ile birlikte Snapdragon 898 işlemciye sahip ilk modeller yine 2022 yılının ilk aylarında tanıtılacak amiral gemileri olacak. Bu konuda en güçlü iddialar ise  Galaxy S22 ailesi ve Xiaomi Mi 12 ailesi. İki telefon modellerinde de yeni işlemciye yer verilmesi bekleniyor.

Şu anda yeni işlemci modelleri için çok fazla detay paylaşılmamış olsa da şirketin geliştirme ve test süreçleri için önünde daha çok uzun bir süre var. Bu bakımdan önümüzdeki dönemlerde daha fazla bilgini ve detayın paylaşılması bekleniyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir