iPad kullanımında sorun yaşadığınızda ya da bakım yapmak istediğinizde önbellek temizliği yapabilirsiniz. İşte iPad’de önbellek temizleme işlemleri.

Dünya genelinde en çok kullanılan tablet modellerinden olan iPad’lerde Apple’ın özel sistemi kullanılıyor. Uzun süreli kullanımlarda önbellek boyutunun artması, performans sorunlarına yol açabilir. Ancak diğer pek çok cihazda oluğu gibi iPad modellerinde de önbellek temizliği yapılabilmektedir. Eğer cihaza yeniyseniz ya da nasıl işlem yapacağınızı bilmiyorsanız aşağıdaki adımları takip etmeniz yeterli olacaktır.

iPad'de Önbellek Nasıl Temizlenir?
iPad’de Önbellek Nasıl Temizlenir?

iPad Önbellek Temizleme İşlemleri

Safari’yi sık sık kullanıyorsanız, muhtemelen Safari önbelleğinizde çok sayıda parola, çerez, site izni ve diğer oturum açma bilgileriniz yer alacaktır. Belirli aralıklarla bunları temizlemeniz her zaman için sistemin daha rahat çalışmasını sağlar. iPad’inizdeki önbelleği temizlemek için;

  • Safari’yi açın
  • Sol üstten kenar çubuğunu göster simgesine tıklayın.
  • Geçmiş simgesine tıklayın.
  • Çıkacak seçeneklerden temizle seçeneğini seçin.
  • Bu bölümde farklı zamanlar için silme işlemleri yapılabileceğinden dolayı tüm zamanlar seçeneğini seçin.

iPad modellerinde genellikle ana tarayıcı Safari’dir. Ancak Safari dışında bir tarayıcı kullanıyorsanız yapacağınız işlemler genellikle aynıdır. Tarayıcının geçmiş sayfasına erişmeniz ardından verileri silme seçeneklerinden geçmişi silmeniz yeterlidir. Bu silme işlemleri sırasında tüm önbellek verileri de silinir. Şifreler, oturum açma verileri gibi tüm bilgiler silineceğinden dolayı sistemde kaydedilmeyen şifreler varsa dikkatli olunmalı, mümkünse şifre konusunda bir araç ya da tarayıcılarda mevcut olan şifre kaydetme özellikleri kullanılmalıdır.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir