Dünyada en çok kullanılan iletişim yöntemlerinden biri olan e-postada cc ve bcc nedir? Sizin için bu yazımızda açıkladık.

Bir dönemin efsanesi Hotmail devri neden bitti?

Dünya çapında her gün ortalama 200 milyar e-posta gönderildiği tahmin edilmektedir. İnternetin hayatımıza girmesiyle birlikte e-posta en çok kullanılan iletişim yöntemi haline geldi. E-postalar yavaş yavaş anlık mesajlaşma ve sosyal medyanın yerini alsa da, hala resmi toplantılarda sıklıkla kullanılmaktadır.

Dünyanın ilk e-postası 1971’de gönderildi. O zamanlar İnternet çok yeniydi ve ABD ordusu tarafından kullanılıyordu. Kısa bir süre sonra internetin özel kullanımıyla birlikte e-posta tüm dünyaya yayılmaya başladı. Ancak bir kişiye mektup gönderirken Cc ve Bcc ifadeleri çıkıyor. Peki e-postalarda Cc ve Bcc nedir, ne işe yararlar, Cc ve Bcc arasındaki fark nedir? Bakalım.

E-postada CC nedir, CC ne anlama gelir?

Cc, İngilizce’de Kopya anlamına gelir. Türkçede kopya anlamına gelir. Bu, en yaygın kullanılan e-posta iletişim türüdür. Bir kişi tarafından gönderilen bir e-postaya üçüncü bir taraf dahil edilecekse, ‘Cc’ terimi kullanılır.

Bu sayede iki taraf arasındaki iletişime üçüncü bir kişi veya daha fazla kişi dahil olabilir. Ancak, e-posta iletişimini üçüncü şahısların paylaşmasını istemiyorsanız, e-posta mesajında ​​”cc” ibaresini belirtmemelisiniz.

E-postada Bcc nedir ve Bcc ne anlama gelir?

kopya gibi, Bcc türü de e-posta gönderirken en çok kullanılan türlerden biridir. Özellikle Gmail’e bir e-posta gönderdiğinizde alıcının “Kime” bölümünde Cc ve Bcc bulunur. Bcc, Blind Carbon Copy anlamına gelir. Türkçe anlamı kör kopyadır.

E-posta iletişiminde, üçüncü bir kişinin görüşmeye katılmak istememesi durumunda Bcc tipi kullanılır. Bu ifadeler kafanızı karıştırıyorsa, kopya ve kör referans arasındaki farka bir bakın. Bu şekilde copy ve bcc’nin tam olarak ne için olduğunu anlayacaksınız.

Cc ve Bcc arasındaki farklar nelerdir?

Birden fazla kişiye ve gönderdiğiniz e-postayı göndermek istiyorsanız, listede başka e-postaların görünmesini istiyorsanız ‘CC’ yapabilirsiniz.

Ancak birden fazla kişiye e-posta göndermeyi planlıyorsanız ve gönderenin listedeki diğer e-postalara görünmemesini istiyorsanız, “kör kopya” türünü kullanmalısınız.

Örneğin: Bir e-posta göndereceksiniz ve “[email protected], [email protected]” adında iki e-posta adresiniz olacak. Alıcıların gönderdiğiniz e-postanın başka birine gönderildiğini görmesini istiyorsanız, gizli değilse bir kopyasını kullanmalısınız.

Tabii burada asıl sebep e-postaların kime gönderildiğini görmek değil. Bunun ana nedeni, e-posta birden fazla kişiye gönderilecekse kişisel bilgileri korumaya çalışmaktır. Bu e-posta türü sayesinde diğer alıcılardan e-postayı gizleyeceksiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir