Huawei’nin yeni serisi Pura 70 Ultra ile önceki serinin iddialı modeli Huawei P60 Art farkları neler? Hangi model tercih edilmeli? İşte detaylar…

Huawei, popüler P serisi için yeni bir isimlendirmeye gitti. P yerine Pura ismini tercih eden Huawei, bundan sonraki süreçte de modellerini Pura ön ismiyle piyasaya sunacak. Bu isimlendirme sonrasında Pura 70 Ultra olarak piyasaya sunulan ve P60 Art ile kıyaslamalar yapılan Huawei, iki model arasında ciddi farklar ve yükseltmeler sundu. Önceki serinin en güçlü versiyonu P60 Art olduğu için bu model ile Pura 70 Ultra modeli kıyaslandı.

Tasarım ve Ekran Farkları

Pura 70 serisinde tasarım konusunda önemli farklar bulunuyor. P60 serisindeki dikdörtgen kamera modülü yerine üçgen kamera modülü kullanıyor. Bu da arka tarafta ciddi bir tasarım farkına neden olmuş durumda. Üstelik Ultra ve Pro gibi modellerde hafif kavisli kenarlara sahip ekranlar da ilk bakışta dikkat çekecek bir fark yaratıyor.

Ekran kısmında ise iki modelde de OLED panel kullanılıyor. Ultra versiyon ise P60 Art’taki 6.67 inçlik ekrana kıyasla bir tık daha büyük 6.8 inç ekran kullanıyor.  120Hz ekran yenileme hızı gibi özellikler aynı.

Huawei Pura 70 Ultra vs Huawei P60 Art: Farklar Neler?
Huawei Pura 70 Ultra vs Huawei P60 Art: Farklar Neler?

Performans Farkları

Huawei Pura 70 Ultra ve Huawei P60 Art arasındaki performans kıyaslamasında işlemciler bariz bir fark sunuyor. P60 Art’ta Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 kullanan Huawei, yeni versiyonda ise Kirin 9010 kullanıyor. Kirin 9010, 4+6+2 mimarisine sahip 12 çekirdekli işlemcisiyle çok daha yetenekli ve daha hızlı. Çoklu görevlerde daha iyi performans sunan bu işlemci, böylece Pura 70 Ultra modeline karşı bariz bir fark sunuyor. 

Kamera Farkları

Her iki telefon da üçlü arka kamera kurulumlarına sahip. Pura 70 Ultra daha yenilikçi olmasıyla fark yaratıyor. Zira 1 inçlik geri çekilebilir ana sensörüyle iddialı bir şekilde çıkış yapan Pura 70 Ultra modelinde optik yakınlaştırma ve değişken diyafram açıklığı daha iyi karelerin elde edilmesini sağlıyor. P60 Art’ın ana kamerası ise daha geleneksel 48 MP. Pura 70 Ultra 3,5x optik yakınlaştırmalı 50 MP telefoto lens, 40 MP ultra geniş sensör ile destekleniyor. P60 Art ise 48MP telefoto lens (3,5x yakınlaştırma) ve 40 MP ultra geniş sensör ile Ultra’ya karşılık veriyor.  Yakın çekimlerde Pura 70 Ultra 5 cm’den çekim imkanı sunarken P60 Art’ta ise bu mesafe 10 cm.

Yazılım Farkları

HarmonyOS ile çalışan modellerde sürüm farkları bulunuyor. Pura 70 Ultra, P60 Art’taki HarmonyOS 3.1 yerine 4.2 sürümü kullanıyor. Bu da ek özellikler ve daha fazla optimizasyon ile performansta küçük farklar yaratıyor.

Bu özelliklerin dışında Pura 70 Ultra 5200mAh batarya, P60 Art ise 5100mAh batarya kullanıyor. Kapasitelerde bariz bir fark bulunmazken şarj hızlarında Ultra çok daha iddialı. Pura 70 Ultra’da 100W kablolu şarj ve 80W kablosuz şarj özelliklerine erişilirken P60 Art’ta 88W kablolu ve 50W kablosuz şarj imkanı bulunuyor.  Ultra tüm bu özelliklere ek olarak uydu bağlantısı desteği ve özel ekran koruma teknolojisine sahip.

Fiyatlandırmada ise kuşkusuz yeni model olduğu için Pura 70 Ultra modeli çok daha pahalı. Geçtiğimiz yıl tanıtlan Pro 60 Art ise fiyatıyla daha bütçe dostu yapıda. İki model arasında seçim yapmak isteyenler için telefondaki beklentilerin göz önünde bulundurulması gerekiyor. İhtiyaçlara en iyi yanıtı veren model, kuşkusuz çok daha ideal bir kullanım sağlayacaktır.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir