eMarketer analistleri Eylül ayında yaptıkları değerlendirmelerde Amerika Birleşik Devletleri’nde podcast dinleyicilerinin Spotify’i daha fazla tercih ettiğini belirtmişti. Trendin Spotify’a doğru yönlendirmesinin ardından üçüncü çeyrekte aradaki fark kapandı ve Spotify ile Apple podcast dinleyicileri arasında herhangi bir fark kalmadı.

Uzun zamandan beri önemli yatırımlar ile Amerika Birleşik Devletleri pazarındaki gücünü artırmayı başaran Spotify, böylece uzun zamanın ardından sektörde en büyük rakibini yakalamayı ve farkı kapatmayı başardı. Piyasa analizlerinde yer alan değerlendirmelere göre iki şirket arasında bir sonraki ay itibariyle fark artmaya başlayacak ve Spotify böylece Apple’ı sektörde geçmeyi başaracak.

ABD’de podcast dinleyici sayısı yükselmeye devam ediyor

Amerika Birleşik Devletleri’nde podcast içeriklerine göre ciddi bir ilgi bulunurken kullanıcı sayısında her geçen gün bir yükseliş yaşanıyor. Geçen yıl 365 milyon kullanıcıya ulaşmayı başaran sektörde bu yılın aynı döneminde yüzde 19 oranında bir artış yaşandı. Bu artış ile kullanıcı sayısı 381 milyona ulaştı. Premium aboneler için de yine benzer bir yükseliş söz konusu. Premium aboneler geçen yılın aynı döneminde 165 milyon olarak açıklanırken bu yıl aynı dönem itibari ile yüzde 9 artış yakaladı ve böylece 172 milyona ulaştı.

Ülkede yapılan çeşitli araştırmalar ve anketlerde eski yıllara göre Spotify’a doğru ciddi bir eğilimin olduğu görülüyor. Amerika Birleşik Devletleri’nde 2. çeyrek itibariyle Podcast Consumer Tracker tarafından yapılan bir anket çalışmasında podcast dinlemek için en çok hangi platformun kullanıldığı soruldu. Bu anket sonucunda listenin ilk sırasında Spotify yer aldı. Yüzde 24’lük bir paya sahip olan şirketi yüzde 21 ile Apple, yüzde 18 ile YouTube takip etti.

“3.2 milyon podcaste sahibiz”

 Spotify CEO’su Daniel Ek tarafından güncel duruma yönelik yapılan değerlendirmelerde ise özellikle 3 yıl önce başlanan macerada yüzde 1500’e varan bir büyümenin yakalandığı ve şu anda uygulama dahilinde 3.2 milyon podcastin bulunduğu ifade edildi. önceki çeyrek için yapılan açıklamalarda ise mevcut podcast sayısı 2.9 milyon olarak açıklanmıştı. Bu bakımdan her geçen gün artan içerik ve kullanıcı sayısı ile birlikte Spotify sektördeki gücünü artırmaya ve yükseltmeye devam ediyor.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir