Bazı zamanlar istemediğimiz bir kişi tarafından gelen aramalar ve mesajlar kullanıcıları rahatsız ediyor olabilir. Bu noktada tek çözüm olarak ise akıllara numara engelleme işlemi geliyor. Telefon modeliniz ve işletim sisteminiz ne olursa olsun, numara engelleme her cihaz üzerinden ayarlanabilir bir durum diyebiliriz. Bu noktada iOS işletim sistemli iPhone modellerde numara engelleme işlemlerinden ve iPhone engellenen numara aradığında ne olur’ Diyorsanız bunun cevaplarından sizlere bahsedeceğiz. iPhone üzerinden numara engelleme işlemi gerçekleştirdiğinizde sizi arayan kişiler ne normal arama çağrısı üzerinden ne de FaceTime üzerinden yapılan aramalar size gelmeyecektir.

Engellemek istediğiniz numarayı yada kişiyi ise Mesajlar uygulaması, Telefon uygulaması ve FaceTime uygulaması üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

iPhone Engellenen Numara Aradığında Ne Olur?

iPhone cihazınız üzerinden yaptığınız numara engelleme işlemi sonrasında engellediğiniz numara sizi aradığı zaman bildirim alamazsınız ve arama kaydı sizin listenize düşmeyecektir. Arayan kişi ise sürekli meşgul olarak sizi görecektir. Engellediğiniz kişi size mesaj attığında ise gelen mesajlar hiçbir şekilde sizde gözükmeyecektir. Aradığınız bir numara ise sürekli meşgul olarak çalıyorsa bu karşı tarafın sizi engellediği anlamınada gelebilmektedir.

Ancak hattınız gizli aramalara açık ise ve engellediğiniz kişi sizi gizli numaradan arar ise karşı taraf aramanızı görecektir. iPhone cihazınız üzerinden bir numarayı engellemek için ise telefon uygulamanızı açarak son aramalar sekmesine erişin. Daha sonra bu son aramalardan engelleyeceğiniz kişinin yanında yer alan ‘i’ simgesine dokunun ve açılan seçenekler bölümünde bu arayanı engelle seçeneğini göreceksiniz basın. Artık o kişiyi engellemiş oldunuz ve o numara sizi arayamayacak, mesaj atamayacak ve FaceTime üzerinden bağlantı gerçekleştiremeyecektir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir