Tarayıcı pazarında son yıllarda öne çıkmayı başaran Brave AI, yapay zeka yanıt motoru olarak AI ile cevapla  özelliğini tanıttı. İşte tarayıcının yeni özelliğinden ilk detaylar.

Brave, Brave Search adındaki arama motoru için yeni özellikleri resmen duyurdu. 2023’te yapay zeka konusunda önemli adımlar atan şirket, şimdi ise AI ile cevapla özelliği ile kullanıcıların yapay zeka destekli bir arama deneyimi yaşamasını sağlıyor.

Brave AI ile Cevapla Özellikleri Neler?

Yeni Brave Search arama motoru özelliği ile kullanıcılar aynı şekilde sorgulamalar yapsa da sonuçlarda farkları görebiliyor. Yapay zeka desteği sayesinde sonuç ekranlarında birden fazla kaynakta yer alan bilgiler analiz edilerek tek bir yanıtta sunuluyor. Böylece daha derin bir araştırma ile daha iyi sonuçlar elde edilebiliyor. Yıllık 10 milyar sorgunun yapıldığı Brave arama motorunda bu özellik sayesinde etkinliğin artması bekleniyor. Gizlilik koruması sayesinde kullanıcıların desteğini kazanan Brave, geleneksel arama sonuçlarına göre daha gelişmiş sonuçlar sunuyor. Üstelik arama sonuçlarında elde edilen gelişmiş sonuçlara karşılık bekleme süresi gibi bir durumun olmaması AI ile cevapla özelliğinin kullanılmasını da kolaylaştırıyor.

Brave AI ile Cevapla Özelliği Nedir?
Brave AI ile Cevapla Özelliği Nedir?

Brave Search’te yer almaya başlayan yapay zeka ile yanıtla özelliği hem masaüstü hem de mobil cihazlarda kullanılabiliyor. Ücretsiz bir şekilde kullanıma sunulan bu özellik Brave’de yapılan günlük 27 milyon sorgunun kısa sürede artmasını sağlayacak potansiyelde. İngilizce dışında dillerin de desteklendiği arama motorunun kısa süre içerisinde Bing’i yakalaması bekleniyor.

2023 yılının Mart ayında özetleyici olarak tanıtılan yapay zeka özelliğini kullanan Brave, yeni güncelleme ile yapay zeka konusunda çok daha iyi sonuçlar elde edilmesini sağlıyor. Bu gelecek için de önemli ipuçları sunuyor. Zira şirket sadece tarayıcı alanında değil, arama motoru konusunda da yenilikçi çözümler ile pazarda yer almak istediğini net bir şekilde gösteriyor.

Brave tanıtımında bölüm yöneticisi Josep M. Pujol “Yeni Brave Search ve Answer’ın yapay zeka ile entegrasyonuyla, kullanıcılar her iki dünyanın da en iyisini elde ediyor: üretken yanıtların yanı sıra güncel bağlantılar almak için tek bir yer, anında ve son derece alakalı sonuçlar sağlıyor” diyerek şirketin bu alanda ne kadar heyecanlı olduğunu da gözler önüne sermiş durumda.

Brave AI ile Cevapla Özelliği Nasıl Kullanılır?

Bu özelliği denemek ve kullanmak isteyenlerin search.brave.com adresine giriş yapması ve metin girişi alanının yanında yer alan yapay zeka ile yanıtla ikonuna tıklaması yeterli. Şu anda Türkçe sonuçlar da sunan özellik,  tüm platformlarda, masaüstü ve mobil cihazlarda kullanılabilir.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir