2021 senesinde vitrine çıkan Xiaomi 11 Pro ve 11 Ultra modelleri, güncelleme noktasında kararlı HyperOS’u almaya başladı.

Xiaomi markası, HyperOS güncellemesinin dağıtımını hız kesmede sürdürmekte. Çin merkezli marka son zamanlarda daha çok giriş ve orta segmente odaklanırken, eski amiral gemisi modellerini de pas geçmemesiyle dikkat çekiyor. Son raporlarda geçtiğimiz senelerde kullanıcıların beğenisine sunulan ve önemli satış rakamlarına imza atan iki modelin yeni sürümü aldığını gözler önüne serdi. Sizler için HyperOS güncellemesi alan Xiaomi modellerini sıraladık…

HyperOS Güncellemesi Alan Xiaomi Telefonları

Xiaomiui.net haberleri tarafından paylaşılan raporlara göre 2021 senesinde vitrine çıkan Xiaomi 11 Pro ve 11 Ultra modelleri kararlı HyperOS güncellemesini almaya başlıyor. Güncel yapının 4 GB boyutlarında olması ve Android 14’ü temel alması kuvvetle muhtemel gözüküyor.

2021 senesinde vitrine çıkan Xiaomi 11 Pro ve 11 Ultra modelleri, güncelleme noktasında kararlı HyperOS’u almaya başladı.

Yeni yapılan güncelleme ilk Mi Pilot kullanıcıları için yayında olacağı söyleniyor. Şayet sürümde bir sorun görünmezse çok yakında genel kullanıma açılacak sinyallerini veriyor. Bununla beraber en son Google güvenlik yamasını da beraberinde alması beklenmekte.

Xiaomi kurucusu olan Lei Jun, geçen aylarda yaptığı paylaşımla HyperOS arayüzünün logosunun değiştiğini resmen duyurmuştu. Eskisine nazaran daha şık ve kompakt bir görünümle gelen yeni logo, dijital evrendeki fikirler ve bağlantılar gibi bir arada dönen noktalardan oluşan bir galaksi olarak tanımlandığı görülüyor. Yine mora çalan renkleri de bünyesinde barındırmasıyla dikkat çekiyor.

HyperOS güncellemesi; yeni saat stilleri, duvar kağıtları, yazı tipleri ve widget’larla ile kilit ekranında daha fazla özelleştirme sunacağı gözlemleniyor. Kontrol merkezinde ise bir önceki sürüm MIUI 14’e kıyasla daha temiz ve daha modern bir tasarıma sahip olacağı anlaşılıyor.

Uygulama simgelerinde ise benzerlikler bulunuyor. Fakat genel tutarlılık artmış gibi gözüküyor. Yeni gelen sürümle birlikte dikkat çeken bir diğer detay ise Xiaomi HyperOS’un telefonlarda kaplayacağı depolama alanı oldu. Firmanın iddiasına göre yapı 8.75 GB boyutlarında ve rakiplerine göre depolama konusunda ciddi bir avantaj sağlamakta.

HyperOS güncellemesi, seleflerine kıyasla daha az güç tüketecek ve daha az belleklerde daha rahat çalışabileceği aktarılıyor. Bu da spesifikle Xiaomi‘nin eski ve donanımsal açıdan yeterli olmayan ürünleri için bir açık kapı bıraktığı anlamını taşıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir