2024 senesi Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’nın resmi yapay zeka platformu ortağı Intel, etkinliği daha verimli hale getirmek adına birçok AI destekli hizmet ve araç kullanacağının açıklamasını yaptı.

Bu senenin yazında Paris’te düzenlenecek 2024 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’nın resmi yapay zeka platformu ortağı olan Intel şirketi, etkinliğin şimdiye kadar düzenlenen en teknolojik etkinlik olması için kollarını sıvıyor. Bu organizasyonda Intel, etkinliği daha verimli hale getirmek için birçok yeni yapay zeka destekli hizmet ve araç kullanacağını duyurdu.

Sosyal medyanın denetiminden, sporcu eğitimine ve yayıncılığa kadar türlü alanlarda kullanılacak olan yapay zeka, 26 Temmuz tarihinde başlayacak olan Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda büyük bir rol oynamayı planlıyor. Londra şehrinde düzenlenen (IOC) Uluslararası Olimpiyat Komitesi Yapay Zeka Gündemi etkinliğinde konuşan IOC Başkanı Thomas Bach, bu yapılacak etkinliğin büyük bir spor organizasyonunda yapay zekanın kullanımına yönelik genel bir stratejinin oluşturulduğu ilk etkinlik olacağını ifade etti.

2024 senesi Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'nın resmi yapay zeka platformu ortağı Intel, etkinliği daha verimli hale getirmek adına birçok yapay zeka destekli hizmet ve araç kullanacağının açıklamasını yaptı.

Intel Donanımları, Canlı TV Sinyalini Milisaniyeler İçinde Tüm Dünyaya Gönderilebilecek

Yapılacak oyunların daha ilgi çekici hale bürünmesi adına organizatörlerle birlikte çalışan Intel, Paris’teki birçok olimpiyat mekanında taraftarların performanslarının hangi olimpiyat sporcusuyla eşleştiğini görebilecekleri yeni bir spor deneyimi üzerinde çalışıldığı belirtiliyor.

Firma ayrıca arşivlenmiş videolarını Olimpiyat Müzesi’nde her yaştan kitlenin erişebileceği 3D dijital eserlere dönüştürerek Olimpiyat Oyunları mirasının korunmasına ve sürdürülmesine katkıda bulunmayı istiyor. Şirketin, ‘Emergent AI’ adlı Laboratuvarı tarafından geliştirilen bir çözümle, videolar nöral nesne klonlama kullanılarak dönüştürülecek ve uygulamalı bir deneyim yaşatacağı aktarılıyor.

Yine Intel donanımlarının, IOC’nin yayın çalışmalarına destek olmada önemli bir rol oynayacağa benziyor. Bu kapsam doğrultusunda Xeon destekli yayın sunucuları, canlı TV sinyalini milisaniyeler içinde 8K/60FPS/HDR olarak kodlayabilecek ve sıkıştırabilecek. Bu yapılan yayın daha sonra saniyeler içerisinde tüm dünyaya gönderilebilecek ve canlı yayın yapılmasına olanak tanınacak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir