Open Payments, B2B pazarına odaklana çözümler geliştirmeye devam ediyor. Industrifonden tarafından yönetilen turda Open Payments, 3 milyon euro yatırım aldı.Tura Global Brain Venture Capital Fund, Sony Financial Ventures ve mevcut yatırımcılar katıldı.

Open Payments Kullanıcılara Kolaylık Sağlıyor

Open Payments, İsveçli  bir yatırım olup açık bankacılık girişimini B2B pazarına taşmıştır.Open Payments, Louise Brandt tarafından 2017 senesinde açık bankacılığı gerçeğe dönüştürmek amacıyla kurulmuştur. Platform, çevrimiçi bankacılık işlevselliğinin çevrim içi bankadan müşterilerin iş sistemlerine kaydırmasına olanak sağlar. Bununla beraber  ara yüzlerine kaydırılmasını da kolaylaştırır.

Open Payments sayesinde son kullanıcının çevrimiçi bankasında oturum açmasına gerek kalmaz.Open Payments platformu ile onaylayabilir ve güvenli üstelik, doğrudan ödeme yapabilirler. Platform; ödemeler, hesap mutabakatı ve nakit yönetimi gibi hizmetlerin doğrudan ERP sistemleri, ödeme sağlayıcıları ve fintech’ler gibi müşteri uygulamalarına yerleştirilmesine izin vermeyi amaçlıyor. Bunun için Open Payment, API teknolojisi aracılığıyla ticari bankalara bağlanıyor.

B2B pazarına odaklanan fintech Open Payments, 3 milyon euro yatırım aldı
Open Payments, 3 Milyon Euro Yatırım Aldı

Open Payment İnovasyon Ekosisteminin Merkezi Olacak

Open Payments girişimi, bankaları hesap bilgilerini ve ödeme başlatma hizmetlerini üçüncü taraflara sunmakla yükümlü kılan bir düzenleyici ile geliştirildi.Bu düzenleyici çerçeve, Avrupa direktifi PSD2’ye dayalıdır.Girişim böylece piyasanın bankalar dışındaki oyunculara açılmasını amaçlıyor. Ayrıca amaçları arasında  yeni finansal çözümler getirilmesi de vardır. Fakat Open Payments’in en önemli hedefi bu büyüyen yenilik ekosisteminin merkezi olmaktır.

Open Payment’in kurucusu  Louise Brandt, amaçladıklarını şu açıklamalarla dile getirdi:

“Ürünlerinde açık bankacılığı güvenli ve güvenilir bir şekilde kullanmak isteyen önde gelen muhasebe ve ERP sistemlerinden ve diğer finansal sistemlerden artan bir talep görüyoruz. Her şeyden önce, ticari müşterileri için tedarikçi ödemeleri ve maaş ödemeleri gibi çeşitli ödemeler yapabilmek istiyorlar. Open Payments bu alanda en ileri düzeyde bir uzmanlığa sahip ve hem bizim hem de müşterilerimiz için çok geniş iş fırsatları bulunuyor. B2B ödemelerinin, ilk hamle avantajına sahip olduğumuz ve uluslararası liderliği ele alabileceğimiz açık bankacılık alanının bir parçası olduğunu görüyoruz.”

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir