Throwflame adlı şirket, sırtında bir alev makinesi taşıyan bir robot köpek olan Thermonator’u piyasaya sürdü. Bu yeni robotun, insanların işlerini ellerinden alabileceği endişelerini artırarak yapay zekâ ve robot teknolojilerinin etkilerini bir kez daha gündeme getirdi.

Ohio merkezli Throwflame’in geliştirdiği Thermonator adlı robot köpek, sırtında taşıdığı alev silahıyla olaylara müdahale edebiliyor. Bu robot köpek, “alev makinesi taşıyan ilk robot köpek” unvanını taşıyor ve sırtında bir ARC alev püskürtücü bulunduruyor. Bu silah, benzin veya napalm gibi malzemeler kullanabiliyor. Bataryası 1 saatlik kullanım süresi sağlayan ve 10 metreye kadar ateş püskürtebilen robot köpek, Wi-Fi ve Bluetooth ile bir akıllı telefondan kontrol edilebiliyor.

Nasıl Çalışıyor? Thermonator’un Kullanım Alanları Neler?

Thermonator, çevresini haritalandırmak ve engellerden kaçınmak için LIDAR sensörlerini kullanıyor. Bu yeni robotun temelinde Unitree Go2 robot köpek teknolojisi yatıyor ve temel versiyonu 1600 dolardan satılıyor.

Nasıl Çalışıyor? Thermonator'un Kullanım Alanları Neler?
Nasıl Çalışıyor? Kullanım Alanları Neler?

Şirketin açıklamasına göre, yeni robotun kullanım alanları arasında “vahşi yaşam kontrol ve engelleme”, “ziraî yönetim”, “ekolojik koruma”, “kar ve buz çözme”, “eğlence ve görsel efekt” gibi alanlar bulunuyor. Ancak gerçekçi olmak gerekirse, robotun ateş püskürtme yeteneği, bazı durumlarda gerçek dünya senaryolarında yangın çıkarmak için kullanılabileceğini gösteriyor.

Son zamanlarda, polis kuvvetleri ve güvenlik firmaları da dahil olmak üzere, robot köpeklerin kullanımı artmış durumda. Yeni özelliklere sahip robot köpeklerin daha da yaygın hale gelmesi şaşırtıcı olmayacaktır. Thermonator’un fiyatı ise 9.420 dolar olarak belirlendi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir