Dünyada lider online ticaret firmalarından olan Amazon, geçtiğimiz yıl Anthropic merkezli büyük bir yapay zeka yatırımını açıklamıştı. Amazon şirketi yapay zeka tarafına çok büyük önem vermekte ve alanda Meta, Microsoft, Google ile Nvidia gibi devler karşısında elini güçlendirmek adına geçtiğimiz yıl Anthropic şirketine 4 milyar dolara kadar ulaşabilecek bir yatırım gerçekleştirmişti. 

Amazon o zaman Anthropic’in azınlık hissesi için başlangıçta 1,25 milyar dolar yatırım gerçekleştirmiş, ikili arasında imzalanan anlaşmanın bir parçası olarak Amazon’un yatırımını toplam 4 milyar dolara çıkarma opsiyonu bulunuyor diye ifade edilmişti. İşte bu konu hakkında ikinci adım atıldı, markaya daha öncekine ek olarak tam 2,75 milyar dolar daha yatırım yapıldığı duyuruldu. 

Dünyanın online ticaret firmalarından olan Amazon, geçtiğimiz yıl Anthropic merkezli büyük bir yapay zeka yatırımını açıklamıştı.

Amazon’un Yapay Zeka Alanında Yapacağı Adımlar Geleceğine Yön Veriyor

Geçtiğimiz sene içinde üretken yapay zeka ile güçlendirilen yeni Alexa’yı tanıtan Amazon, yapay zeka tarafına şimdi yaptığı her yatırım karşılığını önümüzdeki senelerde fazlasıyla alacağı düşünülüyor. Geçmiş OpenAI (ChatGPT’yi geliştiren firma) çalışanları tarafından kurulan Anthropic şirketi, bizim gündemimize en son Claude isimli bir üretken yapay zeka temelli sohbet botu ile gelmişti. 

Google’ın 2022 senesinde tam 300 milyon dolar yatırım yaptığı şirket, kendi sohbet botu için “zararlı çıktılar ya da sonuçlar üretme olasılığı daha düşük” ve “sohbet etmesi daha da kolay” açıklamalarında bulunmuştu. ChatGPT tarzı sorulan soruları anlayan ve kullanıcılara etkili cevaplar verebilen sistem, yazılımcılara kodlama konusunda yardımcı olabilmekte ya da sizin yerinize belirli konularda içerikler ve yazılar hazırlayabildiği aktarılıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir