Meta, kullanıcılarına Messenger’ın geri dönüş haberi ile, Facebook’un hala var olduğunu kanıtladı. 

Messenger mesaj silme nasıl yapılır?

Messenger Test Ediliyor

Messenger yakında Facebook uygulaması ile yeniden birleşecek. Konuya dair bir yazı yayınlayan Facebook lideri Tom Allison yazısında “Yakında bu testi genişlettiğimizi göreceksiniz” diyerek Mesenger’ın  Facebook’a dönüşünü müjdeledi. Bu şekilde Facebook’un ölmediğine dair güvence veren Meta, Messenger’ın Facebook’a tekrar eklenmesiyle ilgili test yürüttüklerini resmen duyurdu. CEO Mark Zuckerberg, 2014 senesinde Messenger’ın ayrı bir uygulama olmasının kullanıcılara daha iyi bir deneyim sunacağını belirtmişti.Bundan dolayı 2014 senesinde Facebook ve Messenger birbirinden ayrı iki uygulama olarak kullanılmaya başlandı. Ancak Meta sürpriz olmayan bir kararla bu ayrılığı tersine çevirdi.The Verge’den Alex Heath, geçtiğimiz haziran ayında, Meta’nın Messenger’ı yeniden Facebook’a döndürme planlarını bildirdi.Bu haberin ardından sosyal medya danışmanı Matt Navarra da geçtiğimiz aralık ayında Meta‘nın bu özelliği test ettiğini duyurdu. 

Facebook Günden Güne Gelişiyor

Uzmanlar Facebook’un yaklaşık 10 sene önce kaldırılan Messenger uygulamasını geri getirmesinin ardında TikTok ile rekabetinin yattığını bildiriyor.Meta şu anda kaç kişinin yerleşik gelen kutusunu göreceğini gizli tutuyor. Messenger’ın Facebook’a geri gelmesine sevinen kullanıcılar ayrıca bu uygulamanın mobil tarayıcı sürümüne de gelmesi talebinde bulunuyor. Facebook yayınladığı haber ile her zamankinden daha çok kullanıcıya sahip olduklarını yineledi. Bu konuya yazısında yer veren Alison “Aksi yöndeki haberlerin aksine, Facebook ne öldü ne de ölüyor, aslında yaşıyor ve günlük 2 milyar aktif kullanıcısıyla gelişiyor” da Facebook’un gün geçtikçe geliştiğini tastikledi.Bu açıklamaya ek olarak “İnsanlar Facebook’u arkadaşları ve aileleriyle bağlantı kurmanın ötesinde, kendileri için en önemli olan şeyleri keşfetmek ve bunlarla meşgul olmak için de kullanıyor.” açıklamasıyla da Facebook’un kullanım alanının genişliğini vurguladı.

Facebook Günlük Kullanıcı Sayısı Doğru Mu?

The New York Times, Facebook hakkında yayınladığı haberde bazı açıklamalarda bulundu. Bu açıklamada göre genç ve genç yetişkin kitle, İnstagrama kayıt olurken Instagram gönderilerini Facebook’ta paylaşma izni veren bir kutuyu bilmeden işaretliyorlar. Bu bilgiye göre “günlük” Facebook kullanıcılarının ne kadarının yanlışlıkla platforma gönderi yapmaya yönlendirilenler olduğu tam olarak bilinmiyor. Ayrıca The New York Times’a konuşan 28 yaşındaki bir İnstagram kullanıcısı bu uygulamanın çok sinsi hissettirdiğini dile getirdi. Buna ek olarak da “Facebook bu kadar kötü durumda mı?” sorusunu yöneltti. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir