Merve Tezel, yenilikçi çözümler sunan ve Türk mühendisler tarafından geliştirilen ödeme kuruluşu PayTR’nın yeni Genel Müdür ve İcra Kurulu Başkanı(CEO) oldu. 2018’den beri PayTR CEO’su olarak görev Tarık Tombul, PayTR Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapmaya devam edecek. 

Merve Tezel Yerli Ödeme Kuruluşu PayTR’nin Yeni CEO’su Oldu

Merve Tezel Yeni CEO Oldu

PayTR, Merve Tezel’in PayTR Genel Müdür ve İcra Kurulu Başkanı (CEO) olarak görev alacağını duyurdu. Merve Tezel ayrıca sektördeki önde gelen finans ve ödeme kuruluşlarında deneyime sahiptir. 6 Mart 2023 tarihinden itibaren göreve başlayacak olan Tezel, bu unvanı Tarık Tombul’dan devralacak. Tombul ise bu tarihten itibaren PayTR Yönetim Kurulu üyesi olarak görev almaya devam edecek. 

Yeni CEO Merve Tezel Kimdir?

Merve Tezel, Robert Kolejinden mezun olduktan sonra işletme lisans ve lisansüstü eğitimlerini  ABD’de Ithaca Üniversitesi ve Lehigh Üniversitesi’nde tamamladı.Merve Tezel, profesyonel kariyerinin ilk 10 yılını Yapı Kredi Bankası ve Garanti Ödeme Sistemleri bünyesinde geçirdi. Ardından Tezel, 15 yıla yakın bir süre boyunca Visa’da görev aldı. Burada beş yıl boyunca Güneydoğu Anadolu Danışmanlık ekibinin liderliğini yürüttükten sonra 2012’den itibaren Visa Türkiye’nin Genel Müdürlüğünü yaptı. 

PayTR Vizyonunu Genişletmeye Devam Ediyor

PayTR Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Yiğit Cengiz “PayTR’ın, işyerlerinin ödeme süreçleriyle ilgili tüm ihtiyaçlarını tek bir adresten en iyi şekilde karşılayabilme ve Türkiye’nin lider ödeme kuruluşu olma vizyonunda yeni yönetim ve icra kurulu organizasyonumuzun çok büyük katkısı olacağını düşünüyorum.”  açıklamasında bulundu. 2018’den beri PayTR CEO’luğunu üstlenen Tarık Tombul,PayTR’nın işlem hacminin 30 katına çıkmasında katkıda bulundu. Ayrıca Tombul, 70 bini aşkın yeni işyerini PayTR müşteri bünyesine katmayı başardı. Yiğit Cengiz Yönetim Kurulu Üyesi olarak, Tarık Tombul’un sektör tecrübesi ve vizyonunun şirketimizin büyümesine önemli katkıları olacağını düşünüyorum ve beraber çalışmaya devam edeceğimiz için büyük mutluluk duyuyorum.”    açıklamasıyla Tarık Tombul hakkında fikirlerini dile getirdi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir