Geçtiğimiz günlerde kitlesel fonlama platformu olan Fonangels’ta yatırım turuna çıkan Türkiye’deki girişimciler tarafından geliştirilen sağlık uygulaması Help Steps, 8.66 milyon TL fon toplamayı başardı.

Toplanan bu fonlarla birlikte Birleşik Krallık’ta ve Avrupa’da STK ve spor kulüpleri ile birlikte proje geliştirmeye başlayan Help Steps, İngiltere’deki büyüme sonrası ABD ve Avrupa ülkelerinde de büyümeyi hedefliyor.

Help Steps kurucu ortağı ve CEO’su Gözde Venedik yaptığı açıklamada:


“Fonangels’taki yatırım turumuzu 8 milyon 867 bin TL toplayarak başarıyla tamamladık. Kampanyaya 61’i nitelikli yatırımcı olmak üzere 749 kişi yatırım yaptı. Fonlamanın son haftasında 2 Milyon TL’lik yatırımıyla global spor & teknoloji yatırımları ile bilinen Ertan Can Yazıcı’nın liderlik ettiği ve aralarında Milli Futbolcumuz Berkan İsmail Kutlu’nun da bulunduğu global yatırım grubu ile İsviçre merkezli Impacters Club yatırım grubu fonlamayı tamamladı. Yatırımın ana amacı, gideceğimiz yeni ülkelerde etkili pazarlama yapabilmek. İngiltere’de ofis ve ekip istihdamı, yeni geliştirilecek ürün gamına sermaye olarak kullanacağız. Londra’da yeni kurulan bir teknoparkta şube açmak üzere anlaştık. Aldığımız yatırımı Avrupa’daki büyümemize kullanacağız. Globale açılmak ve unicorn olmak her girişimcinin hayalidir. Projenin gelişimine ve büyümesine baktıkça bu konudaki umudum da giderek artıyor. Amacım, bir sosyal girişimin de unicorn olabileceğini kanıtlamak. Avrupa’nın ardından hedefimiz, Amerika pazarına girmek.”

Adımları bağışa çeviren yerli sağlık uygulaması Help Steps ile milyonlarca kullanıcısı sayesinde günlük yaşantıları içerisinde adım atarak ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçları için bir adım atmış oldular. Akıllı cihaza sahip olan herkesin herhangi bir ücret talep edilmeden istediği bağış kampanyasını destekleyebildiği, 1.6 milyondan fazla kullanıcı sayısına sahip olan uygulama ile ilk kurulduğu andan itibaren atılan adım 10 bin kez dünya turuna denk gelen 200 milyar adım olarak açıklandı; bu atılan adımların geliri ise sivil toplum kuruluşları, spor kulüpleri ve bireysel yararlanıcılara bağışlandı.

Kocaeli Üniversitesi Gazetecilik mezunuyum. İmza İnternet Teknolojileri şirketinin bünyesinde gerçekleşen dijital çırak programında dijital pazarlama eğitimi almaya devam ediyorum.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir