Android cihazlarda oyun oynarken ya da uygulamalar üzerindeki işlemlerini kayıt yapmanız gerektiğinde en iyi 8 ekran kayıt uygulamasına şans verebilirsiniz.

Çoğu üretici, telefonlarda artık ekran kaydı yapılmasını destekleyen araçlar sunuyor. Ancak bunlar bazı modeller ile sınırlı. Hem gelişmiş kayıt özelliklerine erişmek hem de en iyi deneyimi elde etmek adına piyasada bulunan en iyi ekran kayıt uygulamalarına şans verebilirsiniz. Uygulamalar ile kayıt yapmak, FPS gibi pek çok özel ayarın yapılmasını sağlıyor. Bu nedenle eğer telefonunuz ekranında kayıt yapmanız gerekiyorsanız 2024 itibariyle bu alnın en iyi uygulamalarını deneyebilirsiniz.

İşte En İyi Android Ekran Kayıt Uygulaması

Google Play üzerinden erişeceğiniz ekran kayıt uygulamasında seçenekler oldukça fazla. Ancak alanında en iyi olanlar sınırlı. Başarılı ve gecikmesiz kayıt almak, yüksek çözünürlüklü kaydetmek ve telefonda çok yoğun güç tüketmemek iyi uygulamaların ortak özellikleri arasında.

Android’de En İyi 8 Ekran Kayıt Uygulaması (2024)
Android’de En İyi 8 Ekran Kayıt Uygulaması (2024)

1. XRecorder

XRecorder, Android sistemlerde en çok tercih edilen ekran kayıt uygulamalarından birisi. Basit bir kontrol yapısına sahip olan uygulamada, kayıt sırasında ekranın sadece belirli bölümlerinin kaydedilmesi de sağlanabiliyor. 1080p ve 60 FPS gibi çeşitli ayarlamaların yapılabildiği XRecorder’de ücretli ve ücretsiz olarak 2 farklı seçenek var.

2. AZ Screen Recorder

Listenin ikinci sırasında ise son yıllarda yükselen bir performans kaydeden AZ Screen Recorder yer alıyor. Özelleştirme konusunda en esnek programlardan birisi olan AZ Screen Recorder’da 144FPS’ye kadar kayıt yapılabiliyor ve 1080p kalitede çıkışlar elde edilebiliyor. Uygulama aynı zamanda hem harici hem de dahili (sistem) sesi kaydedebilir. Çıkış sonrasında kayıttaki sesi değiştirme, videolara metin ekleme, GIF olarak dışa aktarma vb. özellikleri de kullanabilirsiniz.

3. Mobizen Screen Recorder

Alanın iddialı bir diğer uygulaması Mobizen Screen Recorder. Android akıllı telefonlarda ekran kayıtlarını kolay hale getiren Mobizen Screen Recorder, 240p’den 1080p’ye kadar çözünürlükte maksimum 60 FPS’ye kadar kayıt yapılabiliyor. Ekran kaydının yanı sıra video düzenleyici, dokunmatik kayıt, geri sayım ve yüz kamerası gibi pek çok seçenek de uygulama dahilinde. Uygulamada yer alan özelliklerin büyük bir bölümü ücretsiz. Ancak ücretsiz sürümde reklam gösterimi bulunuyor.

4. Screen Recorder V

Basit yapısı ile başarılı bir şekilde görevini yerine getiren Screen Recorder V, özellikleriyle AZ Screen Recorder ile benzer. 50 milyondan fazla cihazda yüklenerek denenen Screen Recorder V bu konuda iddiasını net bir şekilde ortaya koyuyor. 2K çözünürlüğe kadar destek sunan uygulamada 60 FPS’ye kadar kare hızı değişikliği yapılabiliyor. Yüksek çözünürlükler için ücretli sürümün gerektiği uygulama, dahili ya da harici ses kaydını da destekliyor.

5. Vidma Screen Recorder

Vidma Screen Recorderi çok sayıda gelişmiş özelliği ile öne çıkmayı başaran bir uygulama. Ücretsiz sürümde dahi 1080p kayıt desteği sunan Vidma Screen Recorder’da ses kaydı, özelleştirebilir cihaz hareketleri gibi gelişmiş özellikleriyle iyi bir deneyim sunuyor. Basit ve ücretsiz uygulama arayanların tercih etiği Vidma Screen Recorder, son dönemlerde rakiplerine karşı ciddi bir üstünlük elde etmiş durumda.

6. ApowerREC

1440p’ye kadar ekran kaydı desteği bulunan ApowerREC, bu iddialı kalitesiyle dikkat çekiyor. 60 FPS’ye kadar kare hızının kaydedilebildiği ApowerREC Android 14 ve sonrasını desteklemiyor. Ancak ücretsiz ve basit bir uygulama arayanların şans vermesi gerektiği uygulamalardan birisi.

7. Glip.gg

Ücretsiz bir Android ekran kaydedici Glip.gg en iyi ekran kayıt uygulamaları listesine girmeyi başardı. Basit ve temiz bir arayüze sahip olan uygulama, 4K kaydı dahi destekleniyor. 60 FPS ile sınırlandırılan kayıtlarda kullanıcılara çok fazla seçenek sunuluyor ve böylece kişisel bir kayıt deneyimi yaşanabiliyor. Üstelik AI sohbet robotu da Glip.gg bünyesinde.

8. Google Play Oyunlar

Çoğu Android cihazda varsayılan uygulama olarak yer alan Google Play Oyunlar, Android’deki oyun deneyiminizi iyileştirmeyi hedefliyor. Üstelik çoğu kişi bilmese de uygulama yerleşik bir ekran kayıt özelliği ile birlikte geliyor. Yüz kamerasıyla birlikte oyunu kaydetmenizi sağlayan bu uygulamayı ücretsiz olarak kullanabilirsiniz.

Android, Android 11’den beri yerel bir ekran kaydedici uygulama içerse de sınırlı özellikler üçünü taraf uygulama kullanımını zorunlu kılmıştı. Her ne kadar son yıllarda geliştirmeler yapılmış olsa da Google Play Oyunlar uygulaması, rakipleri kadar iddialı ve gelişmiş değil.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir