Apple’ın piyasaya sunduğu ve büyük sükse yarattığı Apple Vision Pro kalibrasyon bozulduğunda yeniden yapılandırılması gerekiyor. İşte Apple Vision Pro yapılandırma işlemleri…

Piyasada yer alan Apple Vision Pro rakiplerinin büyük bir bölümünde, ek bir cihaz ile kontrol sağlanıyor. Ancak Apple, el ve göz hareketlerini izleyerek tüm işlemlerin bu şekilde yapılmasını sağlıyor. Seçim yapılmak istendiğinde dokunmak, büyütme hareketleri ile yönetmek oldukça kolay. Ancak el ya da göz takibi bozulduğunda ise Apple Vision Pro kullanmak mümkün olmuyor. Bu tür durumlara karşı ise Apple’ın Vision Pro yenilen yapılandırma işlemlerinin yapılacağı destek sayfasından yardım alınması yeterli. Cihaz üzerinden yapacağınız ayarlar ile yeniden kalibre edilecek Vision Pro, böylece sorunsuz bir şekilde kullanılabiliyor.

Apple Vision Pro Yeniden Nasıl Yapılandırılır?
Apple Vision Pro Yeniden Nasıl Yapılandırılır?

Vision Pro Nasıl Kalibre Edilir?

Vision Pro kalibrasyon işlemleri için en basit yol, üst düğme üzerinden işlemleri başlatmaktır. İşte adımlar;

  • Vision Pro’yu takın.
  • Ardından sol üstteki düğmeye 4 kez basın.
  • Ardından ekrandaki adımları takip edin ve yönergelere uyarak el ve göz ayarlarını yapın.

Bu işlemler hem el hem de göz kalibrasyonunun yeniden yapılmasını sağlayacaktır. Ancak sadece birisini kalibre etmek istiyorsanız bu sefer cihazını açtıktan sonra ayarlar bölümünde yer alan seçeneklerden yararlanmanız gerekir. Bu bölümde Gözler ve Eller seçeneğini takip ederek hangisini düzenlemek istiyorsanız kalibre et seçeneğini seçmeniz yeterli. Böylece sadece el ya da göz için kalibrasyon yapmanız istenecektir. Siri kullananlar için ise “Hey Siri, göz kurulumunu / el kurulumunu kalibre et” gibi komutlar verilmesi de aynı şekilde ayarlara ulaşılmasını sağlar.

Vision Pro’yu birden fazla kişi kullandığı taktirde kalibrasyon yapılmasını gerekir. Ancak bunun için profil seçeneklerini kullanarak kişilere profil ataması yapılması çok daha uygundur. Böylece sürekli yeniden kalibrasyon yapılması gerekmez.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir