Instagram CEO’su Adam Mosseri ilk kez Çarşamba günü Kongre’den önce ifade verdi ve platformun 13 yaşından küçük çocuklar için bir versiyonunu oluşturmaya yönelik duraklatılmış planları kalıcı olarak sona erdirmeyi taahhüt etmeyi reddetti.

Mosseri, Senato Ticaret alt komitesine tüketiciyi koruma konusunda nihai kararın kendisi olduğunu söyledi. 10 ila 12 yaş arasındaki hiçbir çocuğun, açık ebeveyn izni olmadan platformun herhangi bir sürümüne erişmemesini sağlamak için çalışacağını söyledi. Çocuklara odaklı bir ürün yaratmanın ilk amacının, 13 yaşından küçük çocukların Instagram’ı kullanmak istemesi sorununu ve sektördeki platformların yaşını doğrulamadaki zorluklarını çözmek olduğunu söyledi.

Mosseri açılış konuşmasında, sızdırılan iç belgeler milletvekillerini şirketten eylem eksikliği olarak gördükleri için öfkelendirdikten sonra bile platformun gençleri güvende tutma çabalarından gurur duyduğunu söyledi. Hazırladığı açıklamalarında, “gençleri çevrimiçi ortamda güvende tutmanın sadece bir şirketten ibaret olmadığını, sektör genelinde çözüm ve standartlara” ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Eskiden Facebook olarak bilinen Meta’nın sahibi olduğu şirketin, yıllardır “güncellenmiş düzenlemeler” için çağrıda bulunduğunu ve çevrimiçi yaşın nasıl doğrulanacağı ve yaşa uygun şekilde nasıl tasarlanacağı konusunda en iyi uygulamaları belirlemek için bir endüstri kuruluşu önerdiğini söyledi. You are.Tüketicinin korunmasına ilişkin Senato Ticaret alt komitesinin başkanı Richard Blumenthal, D-Conn., açılış konuşmasında, endüstri çözümlerinin tek başına kendi görüşüne göre kesintiye uğramayacağını açıkça belirtti.

Blumenthal, “Kendi kendine polislik güvene bağlıdır. Güven bitti.” dedi. Mosseri’nin ifadesi, eski Facebook çalışanı Frances Haugen’in gazetecilere, Kongre’ye ve Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na bir dizi dahili araştırma belgesi yayınlamasının ardından geldi. Belgeler arasında, ilk olarak The Wall Street Journal tarafından bildirilen ve intihar düşünceleri bildiren gençler arasında bulunan bir sunum vardı, ankete katılan İngiliz kullanıcıların %13’ü ve Amerikalı kullanıcıların %6’sı sorunu Instagram’a kadar takip etti.

Mosseri, Çarşamba günü verdiği ifadede, şirketin kendi belgelerinde yer alan bu sayının doğruluğunu sorguladı. Yazılı açıklamalarında, dahili araştırmalar hakkında haber yapmanın “yanlış karakterize edildiğini” söyledi. Bu rapor, Haugen ve bir Facebook yöneticisi ile ayrı bir duruşma da dahil olmak üzere bir dizi iki taraflı duruşma başlattı.

Blackburn, yazılı açıklamalarında, “Silikon Vadisi’nde gece yarısı olan saat 3:00’te” gençleri koruma ve ebeveynleri çevrimiçi olarak destekleme standardını yükselteceğini” söylediğiniz ürün güncellemelerinin bir listesini yayınladınız. Kaliforniya’da kaç saat durduğundan emin değilim, ama benim geldiğim yerde, insanların görmesini istemediğin haberleri o zaman veriyorsun. ” dedi. Önlemler için geç kalınmasına değinilmesinin ardından Mosseri daha sonra Instagram’ın gelecek yılın ilk çeyreğinde başlatmayı hedeflediği kronolojik bir besleme seçeneği de dahil olmak üzere kullanıcı güvenliğini korumayı düşündüğü ek önlemlere değindi.

Twitter, benzer şekilde, 2018’de kullanıcılara özet akışlarını ters kronolojik sıraya göre sıralama seçeneğini yeniden sundu. Çarşamba günü Mosseri’nin ilk resmi kongre görünümü olmasına rağmen, yıllar içinde tanıklık eden birçok Meta çalışanından biri olduğunu unutmamak gerek.

CEO Mark Zuckerberg, Cambridge Analytica skandalı sonrasında şirketin daha önceki kripto para birimi hedeflerinden gizlilik politikalarına kadar değişen konularda birkaç kez ifade verdi. Blackburn, Meta yetkililerinden son birkaç yılda duyduğu sayısız ifadeye atıfta bulunarak, “zaman zaman, bizi duyuyormuşsunuz gibi ses çıkaran şeyler söylüyorsunuz ve aynı fikirdesiniz – ama sonra hiçbir şey değişmiyor” diyerek “hayal kırıklığına uğradığını” söyledi.

R-Utah’tan Senatör Mike Lee, platformun 13 yaşındaki kurgusal bir kız için hesap oluşturarak genç kullanıcılara izlemeleri için konuları nasıl önerdiğini anlamak için benzer bir deney yaptığını söyledi. Lee, hesabın başlangıçta saç stili içeriğini görüntülediğini, ancak kısa süre sonra Instagram tarafından ünlü bir kadın ünlüyü takip etmesi önerildiğini söyledi. Bu takipten sonra Instagram, kilo verme ve plastik cerrahi ile ilgili gönderiler önermeye başladığını söyledi. “Çok yaygındı,” diye ekledi. Mosseri, söz konusu davaya aşina olmadığını söyledi. Blumenthal ve Blackburn, daha önceki duruşmalarda paylaştıkları benzer deneylerini daha önce yürütmüşlerdi. Blumenthal, ekibinin h hesabında yaptığı yakın tarihli bir testi anlattı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir