Microsoft Edge kullanıcıları için Nisan 2024 güncellemesi yapıldı. İşte tarayıcıya eklenen yeni özellikler…

Klasik yapısı yerine Chromium altyapısını kullanarak yenilenen ve daha fazla kişinin benimsemeye başladığı Microsoft Edge için yeni güncelleme duyurusu yapıldı. 4 yeni başlık altında tarayıcıya eklenen yeni özellikler duyurulurken kullanıcılar otomatik güncelleme ile Microsoft Edge’de yeni sürümdeki özellikleri kullanmaya başladı.

Microsoft Edge Yeni Özellikleri Neler?

Microsoft Edge’de yapay zekadan otomatik sekme gruplamaya kadar yepyeni özellikler kullanıcılara sunuluyor. Yeni özelliklerle ilgili gelişmiş bilgilendirme notlarına yer veren Microsoft’ta en çok dikkat çeken detay Copilot ile yeniden yazma deneyimi…

Copilot İle Yeniden Yazma Deneyimi

Yenilenen tarayıcıda Copilot yerini bir özellik kazandı. Kullanıcıların sosyal medya gönderisi, e-posta ya da herhangi bir metin ile işlem yaptığı sırada metnin daha iyi bir şekilde yapılması sağlanabilecek. Copilot desteği ile kullanılabilecek olan bu özellikte metnin seçilmesi ve ardından çıkacak ekranlar üzerinden Copilot ile yeniden yazma özelliğinden yararlanılması yeterli. “Edge tarayıcısında yalnızda Copilot ile kullanılabilen farklı tonları ve uzunlukları deneyin” denilerek tanıtılan özellikte metnin yeniden yazımında çeşitli nüanslar ve yazım tarzları tercih edilebilecek.  

Microsoft Edge Nisan 2024 Güncellemesi Geldi
Microsoft Edge Nisan 2024 Güncellemesi Geldi

Otomatik Kupon Uygulama

Türkiye’de çok fazla seçeneğin olması beklenmese de yurt dışındaki e-ticaret siteleri için kupon otomatik uygulama seçeneği yeni bir özellik olarak Microsoft Edge’ye eklendi. Bu yeni özellikte, kullanıcıların alışveriş yaptığı sırada site için kupon kodu bulunuyorsa otomatik olarak uygulanarak daha ekonomik bir alışveriş yapılması sağlanıyor. Kupon kırpma ile artık tarayıcınızın alışveriş yaparken kuponları otomatik olarak uygulamasını seçebilirsiniz diyerek özelliği duyuran Microsoft, yılardan beri sürdürdüğü alışveriş deneyimini şimdi daha da geliştiriyor.

Otomatik Sekme Gruplama

Geçtiğimiz güncellemelerde uygulamaya eklenen sekme gruplama özelliği şimdi otomatik sekme gruplama özelliği ile daha etkin hale geldi. Sekmeleri düzenleme konusunda otomatik bir şekilde işlem yapabilecek olan kullanıcılar, sekmelerdeki açık sayfaların analiz edilmesiyle birlikte iş, eğlence, alışveriş gibi farklı kategoriler altında sekmelerini gruplayabiliyor ve bir arada tutabiliyor. Özellikle çoklu sekmelerle çalışan kişiler için işleri çok daha kolay hale getirecek özellik, sekmeler üzerindeki kontrolü arttırıyor.

Yapay zeka desteğinin yer aldığı bu özellik, “Microsoft Edge’de sekmelerinizi düzenlerken zamandan tasarruf edin. AI yardımıyla sekme benzerliğine dayalı olarak otomatik olarak Sekme grupları oluşturun.” denilerek tanıtıldı. Otomatik olarak sabitlenen sekme grupları, çalışmalara ara verildiğinde ve yeniden çalışmaya başlandığında kullanıma hazır durumda.

Microsoft Edge Nisan 2024 Güncellemesi Geldi
Microsoft Edge Nisan 2024 Güncellemesi Geldi

Tarayıcı Ekranını Bölme

Edge’nin farklı kullanımlarına en iyi örneklerden birsi olan ekranı bölme özelliği, Microsoft Edge için yeni değil. Ancak bu alanda güncelleme yapan ve daha iyi bir deneyim sunan Microsoft Edge, çoklu görevlerde daha iyi bir performans sunuyor. Tarayıcının sağ üst köşesinde yer alan simgeler sayesinde tarayıcı ekranını ikiye bölebilir, bölünmüş ekranlarda çalışmanın keyfini sürebilirsiniz. Çoğu rakip tarayıcıda yer almayan bu özellik, tam tarayıcı ekranında iki bölümde iki farklı sayfa açılmasını sağlıyor.  

Her sekmede iki sayfayı bölebilecek olan kullanıcılar, sekme açmaya devam ettikçe sekmelerde bölünmüş ekran deneyimini yaşayabiliyor. Bölünmüş ekrandan istenildiği zaman x tıklaması ile çıkabilen kullanıcılar, sürükle bırak yöntemiyle  web adreslerini bu bölümlerde açabiliyor. Üstelik ortadaki paneldeki çubuğu sürükleyerek alanları eşit olmadan ikiye bölmek de mümkün.

Microsoft Edge’de yapılan güncellemeler 4 ana özelliğe odaklanıyor. Microsoft Edge güncellemeleri otomatik olan kullanıcılar tarayıcıya bir sonraki girişinde bu özelliklere erişebilir. Otomatik güncellemeleri kapalı olan ya da güncellemeyi alamayan kullanıcılar ise tarayıcıda yer alan güncelleme özelliği ile yeni özellikleri deneyebilir.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir