OpenAI yeni tanıtımında Voice Engine adındaki yeni ses üretme aracını resmen duyurdu. Peki, OpenAI Voice Engine nedir, ne işe yarar?

Dünyada yaygın bir kullanıma sahip olan OpenAI’nın yapay zeka botu ChatGPT, yeni bir akım oluşturdu. Yapay zekanın arkasındaki şirket OpenAI, yeni teknolojiler geliştirmeye devam ediyor. Şirketin Mart 2024 itibariyle tanıtımını yaptığı Voice Engine büyük dikkat çekti.

Voice Engine Nedir?

Çok üstün özelliklere sahip olan ses aracı, ses tonunun kopyalanması konusunda minimum girdi ile istenilen sonuçları veriyor. Gerçekçi insan sesleri oluşturma noktasında şu anda dünyanın en iyi araçlarından birisi olan Voice Engine, bu özellikleriyle tüm dünyada dikkat çekmeyi başardı. Örnek bir sesi baz alarak girilen metinleri istenilen ses üzerinden yeniden oluşturan Voice Engine, yapay zekanın kötüye kullanılması noktasında da büyük bir handikap yaratıyor.

OpenAI Voice Engine Nedir?
OpenAI Voice Engine Nedir?

Voice Engine Ne İşe Yarıyor?

Voice Engine’nin temel amacı insan sesini taklit ederek metinler üzerinden sesler oluşturmak. Bunun için 15 saniyelik bir örnek sesin paylaşılması yeterli. Metin üzerinden ses üretme noktasında 2024 yılında gelinen en son noktalardan birisi ola n Voice Engine, 2022 yılında başladığı testlerde büyük bir gelişim kaydetti.

Araçtan yararlanmak isteyenlerin net olan 15 saniyelik bir ses dosyasını paylaşarak bir metin girmesi yeterli oluyor. Ardından Voice Engine tarafından analiz edilen ses, taklit edilerek metin seslendiriliyor ve ortaya yeni bir ses dosyası çıkarılıyor. Özellikle ünlü oyuncuların ve şarkıcıların sesleriyle yapılan denemelerin büyük ilgi görmesi, ses kalitesi noktasında yeni aracın oldukça iyi bir iş çıkardığını gösteriyor. Üstelik tüm bu gelişmiş özelliklere ek olarak farklı dil destekleri de olduğundan dolayı çeviri yapılabilmesi de mümkün.

OpenAI bu yeni sistemi her ne kadar içerik çevirisi konuşma bozukluğu gibi sorunlar yaşayan kişiler için geliştirdiğini duyursa da başarılı olması Voice Engine üzerinden yapılacak sahte işlemlere de imkan tanıyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir