Threads için yayınlanan son raporlarda uygulamanın 20 milyon yeni kullanıcıya sahip olduğu görüldü. İşte Threads ile ilgili detaylar.

Meta’nın ilk çeyrek kazanç raporları paylaşıldı. Raporda şirketin her alandaki faaliyetlerine dair detaylara ulaşmak mümkün olurken Threads için önemli gelişmeler yaşandığı da görüldü. Threads için kullanıcı sayılarını paylaşan Meta, Threads için beklentilerle uyumlu bir gelişmenin kaydedildiğini açıkladı.

100 Milyona Hızla Ulaşmıştı

Threads, kullanıma sunulduğu ilk haftalarda 100 milyonluk indirme sınırını aşmıştı. Hızlı bir şekilde yükseliş olsa da bu yükseliş sonrasında bıçak gibi kesildi. Düşüş sonrasında herhangi bir atılım yapamayan sosyal ağ uygulaması, standart bir trend içerisine girdi. Ancak yapılan son hamleler ile birlikte büyüme sağlayan uygulamanın şu anda kullanıcı tabanında büyük olmasa da önemli bir yükseliş görüldü.

Yapılan analizlerde Threads pek çok kriterde X’e göre daha iyi bir grafiğe sahip durumda. Analiz şirketlerinin tahminlerine göre Threads, ABD sınırları içerisinde X’ten daha fazla kullanıcı sayısına sahip. Bunda en önemli etkenlerden birisi de yapılan pazarlama çalışması oldu. Meta, Taylor Swift ile yaptığı anlaşma sonrasında ünlü sanatçının albüm tanıtımını Threads üzerinden gerçekleştirdi. Bu da milyarca hayranı olan Taylor Swift sayesinde Threads’in kullanıcı kazanmasını sağladı.

Threads'ın Kullanıcı Sayısı Artıyor
Threads’ın Kullanıcı Sayısı Artıyor

Meta uygulamalarında para kazancı esas olsa da Threads için farklı bir strateji sürdürülüyor. Reklam gösterimi olmayan uygulamanın geleceğinde ne olacağı henüz belirsiz. Ancak şu anda Threads için Meta’da yüzlerin güldüğü rahatlıkla söylenebilir.

Threads şimdilik Meta’nın uygulamaları arasında benzersiz; reklam içermediği için şirket doğrudan uygulamadan para kazanmıyor. Threads’in erişim alanını genişletmeye devam etmesi durumunda bu durum muhtemelen bir noktada değişecektir. Zuckerberg daha önce şirketin ancak uygulama yeterince büyüdükten sonra “para kazanmaya odaklanacağını” söylemişti.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir