Android işletim sistemi yerine iPhone kullananların en çok tercih ettiği iPhone modeli belli oldu. İşte geçiş sonrasında en çok tercih edilen o model…

Android ile iOS arasındaki rekabette cihazların da payı oldukça yüksek. iPhone tercih edenlerin kullandığı iOS sistemi, Android’e göre çok daha kapalı ve farklı bir ekosisteme sahip. Android cephesi ise Apple ve Huawei ürünleri hariç hemen hemen tüm akıllı telefonlarda yer alıyor. bu nedenle kullanımı çok daha yaygın. Buna karşın iki sistem arasında geçiş yapanların tercihleri her dönem gündeme taşınıyor. Son yapılan bir araştırmada Android yerine iOS’a geçiş yapan kullanıcıların iPhone tercihleri incelendi. İncelemelerde bir model ön plana çıktı.

Andorid’den iOS’a Geçen En Çok Bu Modeli Tercih Ediyor
Andorid’den iOS’a Geçen En Çok Bu Modeli Tercih Ediyor

iPhone 14 ve 14 Plus Zirvede

2023 yılının son aylarında yapılan son araştırma CIRP imzasıyla paylaşıldı. Araştırmada iPhone kullananların yüzde 13’ünün Android modellerinden iOS’a geçiş yaptığını ifade etti. Kullanıcıların 2023’te en çok tercih ettiği iPhone modeli ise bir önceki amiral gemisi modelleri iPhone 14 ve 14 Plus oldu. Yüzde 26 oranında pay alan bu modeller, daha ekonomik olması sebebiyle öne çıktı. Ancak bu modellerin hemen ardından sadece yüzde 1’lik kayıp ile yüzde 25 oranında pay alan iPhone 14 Pro ve 14 Pro Max takip etti. Apple, 2023 Eylül ayında iPhone 15 serisini tanıtmıştı. Bu nedenle listede iPhone 15 serisi gerilerde kaldı.

Tercihlerde sıralamanın devamı ise şöyle oldu;

  • Yüzde 12 – iPhone 15 Pro ve Pro Max
  • Yüzde 9 – iPhone 15 ve 15 Plus

Telefonların seri olarak tercihlerinde ise oranlar şöyle oldu;

  • Yüzde 51 – iPhone 14 ailesi
  • Yüzde 21 – iPhone 15 ailesi
  • Yüzde 11 – iPhone 13 ailesi
  • Yüzde 10 – iPhone SE ailesi
  • Yüzde 8 – iPhone 12 ailesi

Araştırmalarda 2023 itibariyle iPhone 14 serisi ön plana çıkmış olsa da iPhone 15, son 3 aylık dilimde satışta sunulmasına rağmen yüzde 21’lik paya ulaşmayı başarmış durumda. Bu listedeki rekabetin 2024’ün ilk yarısı itibariyle değişiklik yapması bekleniyor. iPhone 15’in zirvede yer alması 2024 sonu itibariyle mümkün.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir