Dijital reklamların denetimini daha da geliştirmek adına yapay zeka sistemi ile influencer reklamlarının yasak olup olmadığına dair bir inceleme yapılacak. 

Türkiye’deki dijital reklamlar ile ilgili değerlendirme yapmak üzere Reklam Konseyi tarafından konuya dair toplantı yapıldı. Ticaret Bakanlığı liderliğinde düzenlenen bu toplantı kapsamında yapay zekalı olan reklam tarama sisteminin geliştirileceği belirtildi. Konseyde, Türkiye’deki dijital influencerların reklamlarının daha etkin bir şekilde takibinin gerçekleşmesi için yapay zeka sisteminin kullanılması yönünde tavsiye kararı alındı. Sosyal medyanın gelişim göstermesiyle beraber reklamları denetlemek çok daha zor bir hal aldı. Geliştirilmesi beklenen bir yapay zeka ile influencerların yasa dışı reklamlar yapıp yapmadığı tespit edilmesi bekleniyor. Böylelikle sayısı her geçen gün büyümeye devam eden influencerlar hızlı ve kolay bir şekilde denetlenebilecek. Yasa dışı reklamlardan dolayı vatandaşların mağdur olmaması adına yardımcı olunacak. 

G Suite servisinde ücretsiz dönem tarih oluyor

Yapay zeka sisteminin karşılıklı fayda sağlayacağını belirten Reklamverenler Derneği (RVD) ve Dijital Pazarlama İletişim Platformu (DPİP) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Pura, şunları kaydetti:

“Hayata geçirmeyi planladığımız bu sistemin, hem influencer’ın kendisi için hem de sosyal medyada aktif iletişim çalışmaları yapan reklam verenler dahil herkese faydasının olacağını düşünüyoruz. Aslında ‘organize reklam veren’ adını verdiğimiz büyük markalar influencer ortaklı çalışmalarında oldukça özenli fakat orta ve küçük ölçekli markaların hatalı ve yanlış yönlendirici uygulamaları var. Dolayısıyla bilinçlendirilmeleri gerekiyor ki bir sürü ceza ödemekten de kurtulsunlar”

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir