Apple, App Store’dan geçen yılki seçimlerden önce baskılar nedeniyle kaldırdığı Akıllı Oylama uygulaması için geri adım attı! Detaylar burada;

Rus muhalefet lideri Alexei Navalyn’in Akıllı Oylama uygulaması, geçen yıl Eylül ayında iOS ve Android mağazalarından kaldırılmıştı. Putin’in sözcüsü gazetecilere, uygulamanın yasa dışı olduğunu ve şirketlerin buna göre uygulamayı kaldırıldığını açıklamıştı Aksine Muhalefet Başkan Yardımcısı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, bunun utanç verici bir siyasi sansür eylemi olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz yıl çok konuşulan bu Akıllı Ses uygulaması, Rusya’daki App Store kullanıcıları için yeniden kullanıma sunuluyor. Bu arada, Play Store geçen yılki seçimden kısa bir süre sonra uygulamayı geri aldı. Mağaza şu anda Ukrayna’nın işgali nedeniyle Rusya’da hizmet dışı.

Apple Rusya pazarından çıktı!

Apple, savaştan sonra Rusya’ya yaptırım uygulayan şirketlerden biri oldu. Mart ayı başlarında şirket, tüm ürünlerini Rusya’da satmayı bıraktı. Şimdi bir Kremlin emrini eski haline getirdi. Şirket, bu kararı Rusya pazarından tamamen ayrıldıktan sonra aldı.

Apple ve LG katlanabilir iPhone için güçlerini birleştirdi

Artan baskı ve eğitimin temel nedeni, cumhurbaşkanlığı seçiminde Putin’e karşı oyları birleştirme isteğiydi. Uzun tartışmalar nedeniyle her iki mağaza da baskılara dayanamadı ve uygulamayı kaldırdı. Aksi takdirde Kremlin, şirket çalışanları hakkında şikayette bulunmakla tehdit etti.

Rusya, sosyal medya platformları ve birçok firma tarafından engellendikten sonra bazılarına karşı saldırıya geçerek ülkelerinde engellemeye çalıştı. Bazı Rus uygulama geliştiricileri, uygulamalara ve mağazalara alternatifler tasarlamış ve bunları kendi ülkelerinde kullanıma sunmuştu. Şimdi Apple’ın yeniden pazara dönmesi kullanıcıları sevindirecek gibi dursa da şirket Rusya’yla olan ilişkilerini kesmişken uygulamayı neden yeniden kullanıma sunduğu hakkında da bir açıklama yapmadı.

Peki sizler Apple’ın bu hamlesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir