iPhone 15 Pro modellerinin yetenekleri hakkında yeni iddialar ortaya atıldı. Gelen bilgilere göre cihazlar 8 GB RAM ile gelebilir.

Apple iPhone 15 Ultra titanyum ile desteklenecek

Geçtiğimiz Eylül ayında teknoloji devi Apple, bizi yeni telefon serisi iPhone 14 ile tanıştırdı. Bunun hemen ardından ise önümüzdeki yıl piyasaya çıkması beklenen iPhone 15 ile ilgili bilgiler ortaya çıkmaya başladı. Daha önceki sızıntılar, Pro Max modelinin “Ultra” olarak adlandırılabileceğini öne sürmüştü. Ayrıca Dynamic Island özelliğinin iPhone 15’lerde standart olabileceğine dair iddialar da var.

Şimdi ise Tayvanlı araştırma firması TrendForce’dan sızdırılan bilgiler, iPhone 15 Pro modellerinden neler bekleyebileceğimizi ortaya koyuyor.

iPhone 15 Pro modellerinde 8 GB RAM olabilir

TrendForce’a göre iPhone 15 ailesi, ikisi Pro (Pro Max muhtemelen “Ultra” formda görünecek) olmak üzere toplam dört modele sahip olacak ve yalnızca Pro modelleri Apple’ın en yeni işlemcileriyle donatılacak. Örneğin, iPhone 14 serisi. Dolayısıyla iPhone 15 Pro modellerinde A17 Bionic bulunurken, diğer modellerde A16 olabilir.

iPhone 15 Pro’nun da 6 GB RAM yerine 8 GB RAM’e sahip olduğu söyleniyor. Raporlara göre, diğer modeller 6 GB RAM’e sahip olabilir. Ek olarak, yeni iPhone serisinin Lightning’den USB-C’ye geçiş yapacağı bildiriliyor. Hepimizin bildiği gibi, Avrupa Parlamentosu kısa süre önce elektronik ürünler için USB Type-C girişini zorunlu kıldı.

Ek olarak, telefon detayları, yeni Pro Max modelinin (muhtemelen Ultra formda gelecek), mevcut telefonlara kıyasla 10x veya daha fazla optik yakınlaştırmaya izin verecek bir telefoto lense sahip olabileceğini gösteriyor. Bundan önceki sızıntılarda da bahsedilmişti. Ayrıca Apple’ın iPhone 15’te Qualcomm’un 5G modellerini kullanmaya devam edeceği ve 2024 yılında kendi modemini piyasaya sürmeyi planladığı bildiriliyor. Bu, iPhone 15 Pro modelleri için geçerli tahmindir. Apple’ın yeni telefonunu Eylül 2023’te piyasaya sürmesi bekleniyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir