Steam cüzdan kodu ile oyun almak için anında bakiyeye sahip olabilirsiniz. Peki, Steam cüzdan kodu nedir, nasıl alınır ve nasıl kullanılır? İşte detaylar.

Steam’de ücretsiz oyunların yanı sıra ücretli oyunlar da bulunuyor. Bu oyunların alımı sırasında oyunculara farklı seçenekler sunmak isteyen Valve, kredi kartı gibi seçeneklerin yanı sıra Steam bakiye sistemini de kullanıyor. Steam bakiye sisteminde, kullanıcıların Steam cüzdan kodu da kullanılabiliyor.

Steam Cüzdan Kodu Nedir?

Steam cüzdan kodu, dijital bir ödeme yöntemidir. Farklı site ve aracı kurumlardan satın alınabilecek olan Steam cüzdan kodu, kullanıcıların cüzdan kodu değeri kadar Steam bakiyesine sahip olmasını sağlar. Her bir kodun Steam’de para değeri olduğundan dolayı kullanıcılar Steam cüzdan kodu alarak bakiyelerine hızlı bir şekilde bakiye ekleyebilir.

Steam Cüzdan Kodu Nedir, Nasıl Alınır?
Steam Cüzdan Kodu Nedir, Nasıl Alınır?

Steam cüzdan kodunun kullanılmasında herhangi bir limit yoktur. Eklenen bakiyeler, oyunlar, oyun içi eşyalar, DLC gibi ek paketlerin satın alımında kullanılabilir. Steam cüzdan kodunun kullanılmasının temel sebebi kullanıcıların platformda kredi kartı ya da banka kartı kullanma zorunluluğunu ortadan kaldırmasıdır. Hediye olarak da kullanıcıların birbirine verebildiği ya da çeşitli platformlardaki çekilişler ile dağıtımı yapılan Steam cüzdan kodları, oyunculara Steam’de esneklik sağlamaktadır.

Steam Cüzdan Kodu Nasıl Alınır?

Steam cüzdan kodu resmi aracı kurumlar ve resmi olmayan sitelerden satın alınabilmektedir. Steam 2024 rehber bilgilerine göre Türkiye sınırları içerisinde Steam ile anlaşması bulunan ve Steam cüzdan kodu satışında yetkilendirilen platformlar şöyledir;

  • Game Sultan
  • Oyunfor
  • Oyuneks
  • Perdigital

Bu platformlar Steam’in resmi olarak sunduğu ve kullanılabileceğini belirttiği platformlar olduğundan dolayı cüzdan kodu satın alımlarında öncelikli olarak değerlendirilebilir. Cüzdan kodu satın almak isteyenler için dolar üzerinden değeri belirlenen paketlerden birisini seçmelidir. Paketlerde ise seçenekler şöyle; 5 dolar 10 dolar, 20 dolar, 50 dolar, 75 dolar ve 100 dolar.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir