2021 yılı itibariyle e-ticaret sektöründe büyüme devam etti. Gemius tarafından yapılan Pazar araştırmasında ise ikinci el pazarına yönelik istatistiki bilgiler paylaşıldı. Anadolu Bilişim Buluşmaları adıyla yapılan etkinliğe katılarak e-Ticaret, e-İhracat ve Ödeme Sistemleri konferansında değerlendirmelerde bulunan Gemius Türkiye Ülke Müdürü İdil Kesten Gemius tarafından yapılan araştırmanın sonuçlarını paylaştı.

İkinci elde moda ön plana çıktı

Açıklamalara göre ikinci el pazarında en çok yükseliş yaşayan kategori moda endüstrisi oldu. Altın fiyatlarındaki yükselişe bağlı olarak yaşanan bu değişim, ikinci eldeki değişimin artmasını sağladı. Sektörün geleceğine yönelik yapılan tahminlerde ise pazarda yüzde 185 oranında büyüme yaşanacağı belirtildi.

Sektörel olarak Türkiye’de ise fırsatlar oldukça fazla

1 12

Bu konuda Statista tarafından hazırlanan rapor ise şöyle; 

2
Statista tarafından açıklanan veriler


İkinci el sektörde en çok yükseliş yaşayan uygulamalar ve şirketlerde ise Dolap ilk sırada yer aldı. Gardrops ve Modacruz da sektörün öne çıkan isimleri oldu. Sadece Ocak ayı içerisinde 10 milyon erişim alan Dolap, Aralık ayında ise 15 milyon erişime ulaşmıştı.

E-ticarette Aliexpress amazon çekişmesi sürüyor

E-ticaret alanında ise Aliexpress ile Amazon arasındaki rekabetin devam ettiği görüldü. Amazon 2021 yılının eylül ayına kadar e-ticarette ikinci sırada yer aldı. Ancak eylül ayında etkinliğini arttıran Amazon, böylece 2021 yılını lider olarak kapatmayı başardı. Böylece Aliexpress’e karşı da ciddi bir ivme kazandı.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir