OpenAI, ChatGPT API’ı kurumsal müşterileri için yeni özel kapasite ile birlikte, yeni bir ücret modeli oluşturuyor.

Aralık ayı itibariyle, ChatGPT’nin aylık 100 milyondan fazla aktif kullanıcısı olduğu tahmin ediliyor. ChatBot Medyanın büyük ilgisini çekti ve sosyal medyada sayısız Mem üretti. Ve Amazon’un Kindle mağazasına yüzlerce e-kitap yazmak için kullanıldı. Ayrıca bazı bilimsel makalelerin ortak yazarlarında bulunuyor.

Chatgpt

Ancak OpenAI, günün sonunda yatırım alan ve para kazanması gereken bir işletme buna karşın ise yatırımcıların canı sıkılmasın diye ChatGPT’den bir şekilde para kazanmak durumunda. Geçtiğimiz şubat ayında birinci sınıf bir hizmet olan ChatGPT Plus ‘ın lansmanıyla bunun ilk adımını attı. Ve bugün daha büyük bir adım atarak her işletmenin uygulamalarına, web sitelerine, ürünlerine ve hizmetlerine ChatGPT teknolojisi eklemesine izin verecek yeni bir API’yi kullanıma sundu.

OpenAI’nin başkanı Sam Altman ve kurucu ortağı olan Greg Brockman’a göre Planlarının her zaman bir API geliştirmek olduğunu belirtti. Ayrıca Brockman, “Bu API’leri belirli bir kalite düzeyine getirmemiz biraz zaman alıyor” dedi.

ChatGPT için yeni GPT 3.5 Turbo 

Brockman, ChatGPT API’ının “GPT 3.5 Turbo” olarak adlandırılan aynı yapay zekâ modelinin kullanıldığını söylüyor. GPT 3.5, OpenAI’nin güncel olarak API paketi aracılığıyla sunduğu en güçlü metin oluşturucu. Ayrıca “turbo” ifadesi, şirketin ChatGPT için sessizce test ettiği GPT-3.5’in optimize edilmiş, daha duyarlı bir sürümünü belirtiyor.

Yeni ChatGPT API’ ücreti ne olacak?

Yaklaşık 750 kelime başına 0,002 ABD doları olarak fiyatlandırılacağı bilinen API için Brockman’ın ifadesine göre, “sohbet dışı” uygulamalar da dahil olmak üzere bir dizi deneyim sağlayabileceğini iddia ediyor. Snapchat, Quizlet ve Shopify gibi bazı şirketler erken kullanıcılar arasında.

GPT 3.5 Turbo geliştirmenin arkasındaki ilk motivasyon, ChatGPT’nin devasa bilgi işlem maliyetlerini kısma ihtiyacı olabilir. OpenAI CEO’su Sam Altman bir keresinde ChatGPT’nin masraflarını “göz yaşartıcı” olarak belirtmiş ve bunların bilgi işlem maliyetlerinde sohbet başına birkaç sent olduğunu tahminen belirtmişti.

“Yapay zekâ destekli bir öğretmen oluşturuyorsanız, öğretmenin öğrenciye yalnızca bir yanıt vermesini asla istemezsiniz. Bu, API ile oluşturabilmeniz gereken türden bir sürecin örneği,” ifadelerine yer verdi. Brockman, ayrıca “Bunun, API’yi çok daha kullanışlı ve erişilebilir hale getirecek bir şey olacağını düşünüyoruz.” diye belirtti.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir