Nintendo markalı oyunları iPhone’a getiren Delta oyun emülatörü kısa süre önce App Store’da yerini aldığında büyük yankı bulmuştu. Bu bahsi geçen emülatörün geliştiricisi Riley Testut, Threads kullanıcı hesabından yaptığı paylaşımda Delta’nın iPad versiyonunun yolda olduğunu söyledi. Ayrıca Testut, Apple’ın oyun emülatörlerine yönelik yaklaşımının değişmesinin ardından bu çalışmalara ağırlık verdiğini de söyledi.

iPad tarafındaki uygulamasının neredeyse hazır olduğunu açıklayan Testut, Patreon’daki abonelerinin AltStore üzerinden iPad sürümüne erişebileceklerini dile getirdi. AltStore uygulamasını kullanmak istemeyenlerin ise Delta’nın 1.6 sürümünü beklemesi gerekmekte.

Nintendo markalı oyunları iPhone’a getiren Delta oyun emülatörü kısa süre önce App Store’da yerini aldığında büyük yankı bulmuştu.

Gönderisinde Testut ayrıca iPad’de nasıl çalışacağına dair küçük bir önizlemesini de yayınladı. Delta oyun emülatörü, Testut’un Game Boy Advance emülatörü GBA4iOS’un halefi olarak piyasaya sürüldü ve SNES, NES, N64 ve DS dahil olmak üzere çok sayıda diğer Nintendo sistemini desteklediği aktarılıyor.

Delta Oyun Emülatörü iPad Versiyonu İçin Son Kontrolleri Devam Ediyor

iPad’in sürümünün tamamlanması çok uzun sürmeyeceği söyleniyor. Riley Testut, ekibin yalnızca “kontrolör görünümlerini tamamlaması ve bazı son hataları düzeltmesi” gerektiğini yazması kaynaklı sürenin kısalacağı yönünde izlenimler oluşturuyor. Geliştirici Testut, aynı zamanda cihazdan cihaza çok oyunculu oyun üzerinde de çalıştıklarını paylaştı. (Ancak bu, kontrol listesinde hâlâ birkaç öğe bulunuyor). Yine Riley, ek bir ödül olarak SEGA Genesis emülatörünün de yolda olduğunu açıkladı. Bu gelişme hala beta aşamasında, ancak “yakında” kullanıma sunulabilir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir