Mac kullanıcıları sürekli yaptığı işlemleri otomatik değiştirmek için kısa yolları, kestirmeleri kullanabilir. Yeni sürüm ile birlikte daha fazla gelişmiş seçenekler sunmaya başlayan kısayol özellikleri cihazlar arasında senkronizasyon, komut dosyalarınızın çalıştırması gibi pek çok farklı yeteneğe sahip durumda. Mac kullanıyorsanız görevleri otomatik değiştirmek için en iyi 9 kısa yola mutlaka göz atın. 

OCR özelliğini kullanma

Fotoğraflardan metinlerin seçilmesini sağlayan OCR, Command+Shift+4 kısa Yolu ile kolay bir şekilde etkin hale getirilebilir. Kısa yol kullanıldıktan sonra ekranda yer alacak seçenekler arasında ekran görüntüsünü seçerek ardından ekran görüntüsündeki tüm metinleri panoya kopyalayabilirsiniz. Böylece resimdeki kopyalanan metinleri istediğiniz yere yapıştırarak kolayca ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. 

Google’da birden fazla arama yapma

Google’da araştırma yapmaya başlayacaksanız tek seferde birden çok sekme için Google’da arama yapabilirsiniz. Böylece tek seferde yapacağınız arama ile birlikte tüm sonuçları farklı sekmelerde görüntüleyerek daha fazla aramayı aynı anda yapabilirsiniz. Bunun için Google arama listesi olarak adlandırılan kısa yolu kullanmanız yeterli.

YouTube videolarını indirme

YouTube videolarını indirmek isteyenler için oldukça yeni ve faydalı bir seçenek bulunuyor. YouTube videolarını indirmek sizin için cazip Online Video Downloader olarak adlandırılan kısa yolu bilgisayarınıza indirebilir ve hemen YouTube videolarını indirmek için kullanabilirsiniz. 

Mac’inizdeki tüm dikkat dağıtıcı uygulamalardan çıkın

Odaklanmanız gerektiğinde dikkat dağıtıcı tüm uygulamalardan çıkmak istiyorsanız, bu konuda özel olarak geliştirilen kısa yolu kullanabilirsiniz. Stop Distractions olarak adlandırılan kısa yol, ihtiyaç duyduğunuz her an kullanım için hazır.

Mac’te iki uygulamayı yan yana açma

Aynı anda kullandığınız uygulamalar varsa bu uygulamaları daha hızlı bir şekilde ekrana yerleştirmek için bölünmüş ekran kısa yolunu kullanabilirsiniz. Her seferinde pencere boyutları ile uğraşmak yerine Split Screen 2 Apps kısa yolundan destek almanız çok daha kolay.

Mac’te 4 uygulamayı yan yana açma

Geniş ekrana sahip Mac’te ekran 4 farklı pencereye bölünebilir. Herhangi bir kullanım zorluğu yaratmayan bu durumda eğer aynı anda dört farklı uygulama ya da pencereye yer vermek istiyorsanız Tile Last 4 Windows seçeneğini değerlendirebilirsiniz.

Metni sözlü sese dönüştürün

Hazırladığınız ya da internette bulduğunuz metinleri sese dönüştürmek istediğinizde Turn Text Into Audio kısa yolu yardımınıza koşuyor. Kısa süre içerisinde hazırlanacak ses dosyalarını farklı projelerde kullanabilirsiniz.

Safari’ye daha fazla eylem ekleyin

Safari tarayıcısında daha fazla özelliği kontrol altına almak istiyorsanız ve kısa yollar ile daha hızlı bir yönetim sizin için cazip ise SafariMastr kısa yolundan destek alabilirsiniz. Bu kısa yolu kullanmadan önce Mac’te Kısa yollar > Tercihler > Gelişmiş’e gitmek için menü çubuğunu kullanın ve Komut Dosyalarının Çalıştırılmasına İzin Ver’i etkinleştirin ve SafariMastr’ı çalıştırın.

MAC
Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir