Geniş kitleler tarafından benimsenen ve sevilen Canva nedir? Nasıl çalışır? Sizin için tüm bilgileri bir araya getirdik. Ayrıntılar haberimizde,

En iyi fotoğraf düzenleme programları 2022

Sosyal medya kullanımındaki artışla şu soru ortaya çıkıyor: “Canva nedir?” Bu platformda, sosyal medyada paylaşmak için dikkat çekici tasarımlar hazırlayabilirsiniz. Platform insanların dikkatini çekebilecek görsel içerik ve sunumla süslenmiştir. Platformdaki şablonlara fotoğraf ekleyerek de düzenleme yapabilirsiniz. Ücretsiz bir web tabanlı tasarım uygulaması olan Canva ile profesyonel tasarımlar oluşturabilirsiniz. Kullanıcıların platformu kullanmak için gelişmiş tasarım becerilerine sahip olmaları gerekmez. Sade arayüzü ile dikkat çeken bir uygulama olduğu söylenebilir. Canva, göz alıcı tasarımlar oluşturmayı kolaylaştırır.

Canva nedir?

1 Ocak 2012’de Cameron Adams, Melanie Perkins ve Cliff Obrecht tarafından kuruldu. Canva kullanıcıları için; banner, grafik, logo, sunum ve poster gibi içeriklere olanak sağlayan bir tasarım platformu. Platform, çeşitli tasarım şablonlarını kullanarak etkili görseller ve videolar oluşturmanıza olanak tanır. Mobil cihazlar ve web siteleri için kullanılabilir. Platformda kullanıcılar için pek çok şablon, yazı tipi ve resim bulunmaktadır. Kullanım kolaylığı ile öne çıkan bu tasarım uygulamasını kurumlar ve markalar takdir ediyor.

Kurumlar ve markalar, sosyal medya reklamlarını hazırlamak için Canva’yı kullanıyor. Hızlı bir şekilde tasarlamanıza izin verdiği için popüler bir uygulamadır. Çevrimiçi programlama bilgisi olmayan kişiler bile platformda tasarımlar oluşturabilir.

Canva nasıl kullanılır?

Canva’yı kullanmak için önce üye olmanız gerekir. Platforma Facebook, e-posta veya Google hesabınızı kullanarak kaydolabilirsiniz. Üye olduğunuzda, ekranınızda ‘İlk tasarımınızı oluşturun’ yazan bir kutu açılacaktır.

Burası “Instagram Gönderileri, Davetiyeler, Logolar ve Afişler” gibi tasarım alanlarının ortaya çıktığı yerdir. Öncelikle, hangi kategoriyi tasarlamak istediğinize karar vermelisiniz. Örneğin; Instagram hikayelerinin ve gönderilerinin tasarımını düşünün. Platformun arama motorunda “Instagram Hikayeleri”, “Sosyal Medya” vb. Anahtar kelimeler yazılır.

Ardından oluşturmak istediğiniz temaya karşılık gelen şablon ekrana gelecektir. Ekranda görüntülenen şablonlardan birini seçebilirsiniz. Seçimlerinizi yaptıktan sonra tasarım yapmaya başlayabilirsiniz.

Platform üzerinde şablon oluşturduktan sonra Tema Oluştur seçeneğine tıklamanız gerekmektedir. Bu adımdan sonra ekranınızda tasarım paneli görünecektir. Tasarım panelinin sol tarafında kullanıcının ekleyebileceği bazı seçenekler bulunmaktadır. Renkler, müzik, efektler vb. İçerik ekleme bu seçenek üzerinden yapılır.

Kullanıcılar, tasarımınızın çekiciliğini artırmak için uygun içeriği seçebilir. Tasarım oluşturulduktan sonra bir koruma süreci gerçekleşir.

Canva ile neler tasarlanabilir?

  • Sunum
  • Marka logosu
  • Sosyal medya gönderileri
  • Afiş
  • İsim kartı
  • Fotoğraf animasyonu
  • Blog fotoğrafı ve kapağı
  • Haberler
  • Planlayıcı tasarımı

Android için Canva indir

iOS için Canva indir

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir