Dünyanın en büyük video platformu olarak adından söz ettiren YouTube, hızla gelişmeye devam ediyor. Bu sefer de mobil odaklı “konuşma metni” özelliği gündemde yerini aldı. YouTube, masaüstünde “konuşma metni” olarak adlandırılan bir özellik sunuyor. 

Bu özellik sayesinde videolar içerisindeki konuşmacılar otomatik olarak sistem tarafından yazılı hale getirebiliyor ve bu sayede uzun videolar içerisinde aranan spesifik alanlar daha rahat bir şekilde bulunabilir. İşte söz konusu bu özellik yakın zaman içerisinde mobil de kullanılabilir halde olacak. İlk olarak ise Android kısmında test edildiği dile getirilen bu özellik, kişilerin video içerisindeki konuşmalarını cep telefonları üzerinden de tek tek görebilmesine imkan tanıyor. Bu özellik şu an için herkese açık olarak yalnızca masaüstünde yer alan özellikte, çeviri üzerine basıldığı zaman videonun o kısmına gidiliyor ve süreç görüldüğü üzere mobilde de benzer bir şekilde tercih ediliyor. 

Cities: Skylines, Epic Games Store’da ücretsiz sunuluyor

YouTube 2022 için farklı planlar da yapılıyor. Örnek vermek gerekirse firma geçtiğimiz bir ya içerisinde bir NFT konusuyla gündemde yerini aldı. Şirketin CEO’su tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamalara göre içerik üreticilerinin NFT üzerinden para kazanabilmesi için çeşitli planlar yapılıyor. 2022 içerisinde şekillenecek olan bu sürecin nasıl ilerleyeceği net olarak açıklanmış değildir. Fakat tahminlere göre ise içerik üreticileri takipçiler için belirli NFT’ler hazırlayabilecek ve bunları da direkt olarak platform içerisinde satışa sunulabilecek. Sürekli olarak daha da gelişmiş düzeyde gelen ve iyiler yanında beğenmeme sayısını gizleme gibi kötü sayılabilecek adımlar da atan YouTube, her şeye rağmen alandaki liderliği kimseye kaptırmıyor ve pek çok kişinin de ana gelir kaynağı olmaya devam ediyor. Türkiye’de de YouTube’un çok büyük bir önemi olup, pek çok kişi için gelir kaynağı olmaya devam ediyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir