XPnzHN2Sj83Sb1zhBXe E mgf8WsG1ZPXpEgWwf8

Yapay zeka tabanlı editörlere olan ilginin artması nedeniyle birçok kişi, video düzenlemede manuel stabilizatörlerin etkinliğini sorguluyor. Şüphesiz, manuel stabilizatörler doğru ve etkileyici video düzenleme sonuçları sağlar ancak herkes için en iyi seçim değildir. Bu makale, manuel editörlerin neden herkes için en iyi seçim olmadığı ve neden yapay zeka stabilizasyonunun seçildiği hakkındaki gerçekleri tartışıyor. Öyleyse başlayalım.

Manuel Video Sabitleme Neden Herkes İçin Değil?

YouTube video düzenleyiciyle karşılaştırıldığında herkes için ideal seçim değildir . YouTube video düzenleyicisinin herkes için doğru seçim olmasının nedenleri daha sonra tartışılacaktır. Burada manuel editörlerin neden herkesin ideal tercihi olmadığı gerçeklerini bulmaya odaklanalım.

1. Teknik bilgi/beceri gerektirir

Önemli bir gerçek şu ki, bir kişinin stabilizasyon/düzenleme amacıyla manuel düzenleyicileri kullanabilmesi için iyi düzenleme becerilerine ve teknik bilgiye sahip olması gerekir. Temel düzenleme becerilerine sahip değilseniz, burada videolarınızda etkileyici dönüşümler yapamazsınız. Bu nedenle, hiçbir teknik bilgi gerektirmeyen ve süreci otomatikleştiren yapay zeka tabanlı bir video sabitleyici sizin için en iyi seçimdir.

2. Videoları düzenlemek zaman alır

Manuel stabilizasyonu tercih etmemenizin bir diğer nedeni de doğru sonuçlar elde etmek için daha fazla zamana ihtiyaç duymasıdır. Süreci otomatikleştirmediği için her adımı manuel olarak gerçekleştirmek zorunda kalıyorsunuz ve bu bazen saatler alıyor.

3. Premium satın alımlar gerektir

Benzer şekilde, manuel düzenleyiciler, tüm düzenleme özelliklerine erişebilmeniz için premium yazılım satın almanızı gerektirir. Yazılımı satın almak ve maliyetini ödemek herkes için kolay değildir. Bu nedenle birçok kişi, kendilerine getirdiği karmaşıklıklardan dolayı böyle bir düzenleyiciyi kullanmayı atlıyor.

4. Daha fazla CPU alanı tüketin

Manuel düzenleyicileri dizüstü bilgisayarınıza yüklemeniz gerektiğinden, cihazınızın CPU’sunda daha fazla yer kaplarlar. Bu nedenle, yeni düzenleyiciler yüklemek için önceden yüklenmiş bazı programları silmek bazen zorlaşır.

5. Sistemi ısıtın

Manuel düzenleyiciler cihaz belleğine yüklendiğinden ve daha fazla CPU alanı tükettiğinden, CPU’ya daha fazla yük getirir. Sonuç olarak sisteminiz sık sık ısınabilir ve sık sık gecikmelere ve sistemin kapanma sorunlarına neden olabilir.

zFoyy0ffuNOuH04oKRg56YxCzhjR9i

Neden Yapay Zeka Video Sabitleme En İyi Seçimdir?

Yapay zeka video sabitlemenin herkes için en iyi seçim olmasının en yaygın ama ilgi çekici nedenlerinden bazılarını burada bulabilirsiniz.

● Tek tıklamayla otomatik stabilizasyon

AI video sabitleyicinin arkasındaki jiroskop ve AI algoritmaları, tek tıklamayla otomatik stabilizasyon sunar. Bu nedenle, tüm titreyen görüntüleri daha iyi görsellere sahip pürüzsüz bir görüntüye dönüştürün.

● Bozulmaları ve bulanıklıkları düzeltir

Ayrıca karmaşık çekimlerden kaynaklanan tüm bozulmaların yanı sıra bulanıklıkları da düzeltir. Örneğin sürekli hareket bulanıklığının olduğu yüksek yoğunlukta bir video hazırladıysanız bu bulanıklıkları anında düzeltebilir.

● Netliği, istikrarı ve kaliteyi destekler

Ayrıca AI video sabitleme, videolarda netliği, istikrarı ve kaliteyi de artırır. Bunların hepsi videolarınızın büyük bir hit olmasını sağlayacak temel unsurlardır.

● Estetiği ve temel parametreleri iyileştirin

Benzer şekilde video sabitleme de temel parametreleri üzerinde çalışarak videolarınızın estetiğini artırır. Örneğin, estetiği geliştirmek için videolarınızın çerçeve arabelleğini hassas bir konuya odaklanarak düzeltir.

● Hiçbir teknik/profesyonel beceri gerekmez

Ayrıca sıradan titreyen videolarınızı sabitlemek için herhangi bir teknik veya profesyonel düzeyde düzenleme becerisine sahip olmanıza gerek yoktur. Bunun yerine, bu inanılmaz araç, yapay zeka tabanlı güçlü algoritmaları aracılığıyla her şeyi kendisi yapıyor.

● Kullanımı ücretsiz

Manuel stabilizatörleri kullanmanın bedelini ödemek yerine, ücretsiz çevrimiçi video stabilizasyonundan yararlanın. Paranızı koruyun ve ömür boyu ücretsiz stabilizasyonun keyfini çıkarın.

● Kısa depolama veya sistemin ısınma sorunu yok

Son olarak, çevrimiçi editörler cihazınızın CPU’sunda çok fazla yer kaplamaz. Bu sayede uzun süre sürekli kullanım sonrasında sisteminizin ısınmasına neden olmazlar.

CapCut’un Video Sabitleme Özelliği Nasıl Kullanılır?

Aşağıdaki adımları takip ederek videolarınız için Capcut video sabitlemeyi kullanabilirsiniz.

● 1. Adım: Kayıt olun

CapCut çevrimiçi düzenleyicisinde ücretsiz video sabitlemenin keyfini çıkarmak için öncelikle ücretsiz kayıt seçeneğini kullanarak hesabınızı oluşturun. Daha sonra hesabınızın doğrulanması için e-posta kimliğinizi kontrol etmeyi unutmayın. Doğruladıktan sonra bu düzenleyicide oturum açmak için kimlik bilgilerinizi girin. Video sabitleme sayfasına geçmek için ana sayfadaki sihirli araçlardan video sabitlemeyi tıklayın.

● 2. Adım: Yükleyin

Yükle düğmesine tıklayın ve videonuzu bu düzenleyiciye yüklemek için uygun seçeneklerden birini seçin. Videoyu yükledikten sonra, videonuz stabilizasyondan geçip ekranda görünene kadar yalnızca birkaç saniye bekleyin.

● 3. Adım: Önizleme

Stabilize edilmiş videonuz ekranda göründüğünde, oynatmak ve dönüşümü görmek için oynat düğmesini kullanabilirsiniz. Ayrıca videonuzun sabitlenmiş ve orijinal sürümleri arasında bir karşılaştırma yapmayı da tercih edebilirsiniz. Bunu yapmak için ekranınızın sağ tarafındaki önizleme düğmesine bakın.

● Adım 4: Dışa Aktarma

Videoyu önizledikten sonra dışa aktarma etiketinin altındaki indirme düğmesine tıklayın. Ayrıca videonuzu doğrudan editörden TikTok gibi sosyal medyanızda paylaşabilirsiniz. Aksi takdirde, bu düzenleyici aynı zamanda düzenlemelere geri dönmenize veya stabilizasyon için düzenleyiciye başka bir video yüklemenize de olanak tanır.

dnF4YB

Çözüm

Bu makaleyi okuduktan sonra AI video sabitlemenin neden manuel video sabitlemeden daha iyi olduğunu anlayabilmelisiniz. Bu sadece kullanımı ücretsiz düzenleyici ve AI çevrimiçi video sabitlemenin ücretsiz premium özellikleriyle ilgili değil. Bunun yerine, AI video sabitleme, profesyonel becerilere sahip olmanıza gerek kalmadan sabitlemeyi sizin için kolaylaştırır ve zamandan ve paradan tasarruf etmenizi sağlar.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir