Snapchat tarafından şirketin ilk çeyrek mali raporları paylaşıldı. Yayınlanan yeni rapor, Snapchat’in rakiplerine karşı ciddi bir üstünlük elde ettiğini gösterdi. Yeni yılın ilk raporlarıyla Snapchat, hem Meta’yı hem de Twitter’ı geçti.

Snapchat’in raporu, Meta ve Twitter raporlarının ardından paylaşıldı. Meta son çeyrekte günlük aktif kullanıcı sayılarında düşüş olduğunu duyurmuştu. Twitter’da ise günlük aktif kullanıcı sayılarında yüzde 15 oranında bir artış yaşandığını açıklamıştı. Tüm bunlar ile birlikte iki şirketin de beklenti altında kalan raporları, gözlerin Snapchat’e çevrilmesine neden olmuştu. Snapchat, 2022 yılının ilk çeyreği itibariyle aktif kullanıcı sayısını yüzde 18 oranında arttırmayı başardı. Bu artış ile günlük kullanıcı sayısı 332 milyona çıkan Snapchat, tek bir alanda dahi rakiplerine karşı daha fazla güç kazandığını ortaya koydu.

Snapchat günlük aktif kullanıcı sayısı artışı sürüyor

Snapchat’in günlük aktif kullanıcı sayısında son çeyrekte artış kaydetmesi büyük bir olay değil. Ancak şirketin son beş çeyrekte de üst üste kullanıcı sayısını arttırması, çok iyi ve başarılı bir ivme yakaladığını gösteriyor. Zira şirketin son 5 çeyrek genelinde kullanıcı sayısındaki artışı yüzde 20’yi aştı. Şirketin gelirlerinde ise yüzde 38 oranında artış kaydedilmiş durumda. Artış ile gelirler 1.06 milyara yükseldi.

Büyüme yüzde 44’e yükseldi

Şirketin 2021 yılı ilk çeyreği ile 2022 yılı ilk çeyreği arasında yüzde 44 oranında büyüme grafiğini yakalamış durumda. Şirketin gelirlerinde Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan olayların gelir kaybına da yol açtığı belirtildi. Zira Rusya’dan verilen reklamlar, savaşın 10. günü itibariyle iptal edilmeye başlandı. Bu da şirketin çeyrek gelirlerinde daha yüksek gelire ulaşmasını engelledi.

Şirket raporunda, Apple tarafından yapılan iOS gizliliği değişikliğinin de gelirlerde etkili olduğunu duyurdu. iOS ve Rusya kaynaklı gelişmelerin ortaya çıkması, şirketin 2022 yılındaki çeyrek hedeflerinin bazılarının elde edilememesine neden olmuş durumda.

Şirketin raporunda dikkat çeken son detay artırılmış gerçeklik alanındaki yatırımların artması oldu. 332 milyon günlük aktif kullanıcının 250 milyonu, AR özelliklerini kullanmayı tercih ettiği için şirket bu alandaki gücünü de yükseltmek istiyor. Bu doğrultuda Snapchat kullanıcıların beklentilerini karşılamak adına 2022 yılındaki AR yatırımlarını sürdürecek.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir