PayPal, şirket içinde küçülmeye gideceğini açıkladı. CEO Alex Chriss’in yaptığı açıklamaya göre personellere konu ile alakalı bir mektup gönderildi. Mektupta şirketin iş gücünün %9’u işten çıkarılacak bu yüzde de 2,500 kişiye denk geliyor. PayPal’ın 2024’te gerçekleştireceği bu işten çıkarma süreci yeni olan bir durum değil çünkü şirket geçtiğimiz 2023 senesinde de 2.000’den fazla kişiyi maliyetleri düşük tutma amacıyla işten çıkarmıştı.

PayPal, 2 bin 500 personelinin işine son veriyor

 2023 senesinde birçok teknoloji şirketinin personellerini ekonomik nedenlerden dolayı işten çıkardığına tanık olmuştuk. Görünen o ki 2024 yılında da bu haberleri fazlasıyla duyacağız. PayPal gibi Google’da donanım ve asistan bölümlerinde binden fazla personelini işten çıkardı ve CEO Sundar Pichai yıl içinde de bu tarz gelişmelerin olabileceği konusunda uyardı. 

2024 yılının başlangıcında işten çıkarmaları ile haber olan diğer ünlü şirketler ise şu şekilde: Riot Games, TikTok, Microsoft, iRobot, Amazon, Duolingo, Unity ve eBay. 

Şirketler neden küçülmeye gidiyor?

Teknoloji şirketlerinin personellerinin işlerine son vermesi pandemiden sonra oldukça fazla karşılaştığımız bir durum haline geldi. Bu durumun nedeni ise şirketler yeni teknolojilere adapte olmayı ve piyasa dinamiklerine ayak uydurmayı hedefliyor. İş stratejileri de bu süreçte değişmek zorunda kalıyor. Global’de olan ekonomik sorunlar, tüketici taleplerinin değişimi ve şirketlerin birebirde yaşadığı sorunlar ilk olarak personelleri etkiliyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir